ACNEWS

Aludjon el az ébresztőóra-trükkel!

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
Egy nagyon egyszerű módszerrel biztosítható a pihentető éjszakai alvás.
Hirdetés
Ad image

Prof. Dr. Kneginja Richter, pszichiátria és pszichoterápia szakorvos szerint az ébresztőórát úgy érdemes beállítani, hogy közben ne figyelhessük az időt. Az egyik ok, amiért az órára nézés megzavarhatja az alvást az az, hogy azonnal számolgatni kezdünk a fejünkben. Ezek a stresszes gondolatok megakadályozzák, hogy kipihenjük magunkat.

Anne-Bärbel Köhle, a „Diabetes Ratgeber” magazin munkatársa kifejtette, miért hasznos ez a módszer:

„Akkor nem esik kísértésbe, hogy éjszaka az ébresztőórára nézzen. Ezt amennyire csak lehet, kerülni kell, mert csak stresszel, és megakadályozza az elalvást vagy a továbbalvást”

További tippek a különösen jó alváshoz:

„Lefekvés előtt alaposan szellőztesse át a szobát, és száműzze a fényforrásokat, a televíziót és a munkaanyagokat a hálószobából” – javasolja Prof. Kneginja Richter. Ugyanígy az okostelefonon is aktiválni kell este az éjszakai üzemmódot. Ez ugyanis kiszűri a kék fényt.

Az, hogy időnként nem tud jól aludni, nem baj. Aki azonban négy hétnél hosszabb ideig rosszul alszik, és napközben is fáradt, annak a háziorvosától kell segítséget kérnie. Ő tisztázni fogja a lehetséges okokat, és esetleg szakemberhez irányít.

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés