ACNEWS

Amerikában pénzt gyűjtenek a megbírságolt Trump számára

Donald Trump Fotó: Unsplash
Donald Trump Fotó: Unsplash
Az emberek már nem csak szavazatokat gyűjtenek a volt amerikai elnöknek az elnökválasztáson - hanem pénzt is. Támogatóinak ezrei a 355 millió dolláros bírságot akarják kifizetni a milliárdosnak.
Hirdetés
Ad image

Donald Trumpot 355 millió dolláros bírság megfizetésére ítélték egy csalási perben.

A becslések szerint mintegy 2,6 milliárd dollárra becsült nettó vagyonával Donald Trump valójában nem áll rosszul anyagilag. Néhány napja azonban olyan pénzbüntetésre ítélték a volt amerikai elnököt, amely valószínűleg még a republikánust sem hagyja hidegen. Hatalmas összeget, 355 millió amerikai dollárt kell fizetnie.

A polgári per középpontjában az ügyészek azzal vádolták az ex-elnököt, hogy éveken át manipulálta a Trump szervezet értékét, hogy olcsóbb hitelekhez és biztosítási szerződésekhez jusson. „A megbánás és a belátás teljes hiánya szinte beteges” – írta Engoron bíró a végzésben.

Az ítélet ellenére Trump támogatóinak ezrei nem bűnözőnek, hanem áldozatnak tekintik a republikánust. Ezért azonnal petíciót indítottak. A cél: közösen fizessék ki Trump 355 milliós bírságát.

Az adománygyűjtés azonban nem csak Trump személyének szól. Inkább példát akar mutatni, hangsúlyozza: „Arról van szó, hogy megmutassuk, senki sem áll egyedül, ha kiáll azokért az értékekért, amelyek naggyá teszik Amerikát”. Itt az ideje, hogy a vállalkozók összefogjanak, hogy megmutassák „az erőt és az elszántságot” – nyilatkozta a gyűjtés elindítója.

Úgy tűnik, ezeket a szavakat jól fogadta az amerikai lakosság. Mindössze négy nap alatt több mint 13 000 ember adományozott. Együtt már több mint 700 000 amerikai dollárt gyűjtöttek össze. A maximális összeget, 10 000 amerikai dollárt egy névtelen személy fizette ki a vállalkozónak – írja a blick.ch

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés