ACNEWS

Amerikai tini jutott be a US Open elődöntőjébe

Fotó: Wikimedia/DarDarCh
Fotó: Wikimedia/DarDarCh
Ezzel Serena Williams nyomdokaiba lépett.
Hirdetés
Ad image

Az ifjú teniszezőnő már tudja, mi kell ahhoz, hogy bejusson egy Grand Slam-döntőbe. Amit még nem tapasztalt, az a bajnokság megnyerése, amit mindennél jobban szeretne. „Mindig a trófeáról álmodtam” – mondta a 19 éves floridai lány. – A trófea pedig egyre közelebb van.

Coco (anyakönyvezett nevén Cori – a szerk.) Gauff remekül megbirkózott a hőséggel, valamint a páratartalommal kedden. Továbbá egy nagyon erős ellenféllel, Jelena Ostapenkóval, akit 6-0, 6-2-re legyőzött. Ezzel ő lett az első, aki Serena Williams 2001-es teljesítménye óta tinédzserként jutott be a Flushing Meadows-i négyes döntőbe. „A mai volt a legjobb meccsem, az biztos” – nyilatkozta Gauff – „Még akkor is, ha nem úgy játszottam, ahogy szeretek”.

Gauffnak ez volt a 16. győzelme az elmúlt 17 mérkőzésén, és csütörtökön a 10. helyen álló cseh Karolina Muchovával találkozik. Muchova, aki júniusban bejutott a francia nyílt bajnokság döntőjébe, szintén remekül kezdett – a nyitó szettben kilenc bréklabdát hárított, mindegyiket egy játékban – , és 6-0, 6-3-ra legyőzte a 30. helyen álló román Sorana Cirsteát – írja az espn.com.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés