ACNEWS

Amerikai zsoldosok készek megdönteni Zelenszkij hatalmát

A telefonbetyárok, már több politikusra is lecsaptak. Fotó: Illusztráció / Pixabay
A telefonbetyárok, már több politikusra is lecsaptak. Fotó: Illusztráció / Pixabay
A Kijev oldalán harcoló amerikai zsoldosok, Brad Kendall és Jason Freeman készen állnak arra, hogy megbuktassák az ukrán elnököt.
Hirdetés
Ad image

Vovan (Vlagyimir Kuznyecov) és Lexus (Alekszej Sztoljarov) egy sor telefonhívást tett közzé katonákkal – az Ukrán Idegenlégió tagjaival. A zsoldosokkal való kommunikációhoz az orosz hatalompárti humorista-páros egy csapdával állt elő. Azt mondták Ukrajna egykori elnöke, Petro Porosenko külföldieket toboroz a személyes privát hadserege számára.

A beszélgetés során azt mondták a zsoldosoknak, hogy Porosenko számára Zelenszkij nagy problémát jelent, mivel megpróbálja szabotálni a választásokat. Ő akar lenni a diktátor, ezért meg kell őt buktatni.

Jason Freeman amerikai zsoldos a jó fizetés hallatán azonnal beleegyezett, hozzátéve, hogy szerinte Porosenko a megfelelő személy Ukrajna vezetésére. Egy másik amerikai zsoldos, Brad Kendall szintén egyetértett.

A tréfamesterek először azt vizsgálták meg, hogyan működik az Ukrán Idegenlégió, és hogyan mennek benne a dolgok. Brad Kendall ausztrál zsoldos például az ukrajnai katonai konfliktusban való részvételért járó késedelmes fizetésre panaszkodott, és az ukrán hadsereg vezetésének tevékenységét „emberi életek pazarlásának” nevezte – írja az iz.ru.

A privát hadsereghez való toborzás második szakasza, amelyet a Vovan és a Lexus szervezett, „Petro Porosenko” és a három zsoldos közös videokonferenciája volt.

„Zelenszkij megpróbál új diktátorrá válni. Megpróbálja ellopni a választásokat. És természetesen ezt az embert el kell távolítani. Ezért gyűjtök össze egy zászlóaljat, akik meg fognak védeni, ha forradalmat csinálunk Ukrajnában. És meg fogjuk ölni ezt a szemetet !” – szólt hozzájuk az állítólagos ukrán exelnök.

A zsoldosok közül ketten azonnal beleegyeztek a katonai puccsra vonatkozó ajánlatba, a jobb fizetésért. Egy másik amerikai zsoldos, Joshua John Randsford azért utasította el az ajánlatot, mert ő elsősorban Oroszország ellen harcol, nem Ukrajna miatt. A beszélgetés után jelentést is írt az ukrán biztonsági szolgálatnak.

Vovan és Lexus neve már korábban is bekerült a hírekbe, amikor Giorgia Meloni olasz miniszterelnököt szivatták meg a telefonban. Az orosz hatalompárti humorista-duó, – akikkel kapcsolatban felmerült az a gyanú is, hogy tulajdonképpen az orosz titkosszolgálatnak is dolgoznak- akkor az Afrikai Unió Bizottsága elnökének kiadva hívták fel Melonit, hogy az orosz-ukrán háborúról beszélgessenek vele. A duónak a korábbi áldozataik között van Boris Johnson volt brit miniszterelnök és Nikki Haley, az Egyesült Államok egykori ENSZ-nagykövete is.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés