2 millió 441 ezer forintot adtak a Quimby kerámiákért

Polesz Anita 2022.12.19. Amiről beszélnek

2 millió 441 ezer forintot adtak a Quimby kerámiákért

A Quimby jótékonysági aukcióán az együttes tagjainak műveiért összesen 2 millió 441 ezer forintot fizettek a licitálók. Az összeg teljes egészében a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátria Kórház és Szakambulancia munkáját támogatja. 

Cba - cikk közötti

A Quimby együttes tagjai néhány hete bevonultak a műhelybe és mindenki elkészítette a saját kerámiáját. Az alkotások valóban különlegesek, megismételhetetlenek lettek: a zenészek a saját kreativitásuknak, ízlésviláguknak megfelelő egyedi dísztányérokat hoztak létre. Közülük összesen 12 darabot bocsátottak aukcióra az Apacuka kerámiával közösen. A rajongók azonnal lecsaptak az ajándéktárgyakra és végül közel két és félmillió forint gyűlt össze.

 

A licitálók egyben jó ügyet is támogattak. A COVID-járvány kezdete óta a Vadaskertben a szorongásos és depressziós esetek száma az ötszörösére nőtt, a sürgősségi esetszám pedig 40%-kal emelkedett. Kiemelkedően sok az önsértő fiatal. A szakemberek egy új dialektikus viselkedésterápiás részleget alakítottak ki a kórházban. A terápiás központ célja, hogy hosszútávú segítséget nyújtsanak a gyerekeknek, visszaszorítva ezzel az önsértések számát. Az összeg ennek a részlegnek a működését támogatja.

 

„Nagyon hálásak vagyunk, hogy ekkora támogatás összegyűjtésével zárult az aukció” – mondta el Kiss Tibi, a Quimby énekese. „Különösen ezekben a nehéz időkben óriási eredmény, hogy sikerült ilyen mértékű, fejlesztésre fordítható forrást szerezni egy fontos ügyre. Minden várakozásunkat felülmúlja ez az eredmény, az öröm és a meghatódottság kavarog bennem.”

 

Varga Livius hozzátette: aki szülővé vált már, az tudja, hogy a karácsony új értelmet nyert. „Aminek legjobban örülünk, az a gyerekek arca, amikor ajándékot kapnak: legyen az tárgy, vagy élmény. Néha azonban a családunkon túl is kell tekintenünk. Egynek látni minden embert, egynek látni az egész világot. Egy nagyon picit ez most a Ti segítségetekkel nekünk is sikerült. Jó érzés így lépni a karácsonyi fényekbe” – mondta el a zenész.

 

„Mindig is tudtuk, hogy jó fejek a Quimby tagjai, most pedig már azzal is tisztában vagyunk, hogy a rajongóik is azok. Köszönjük a zenészeknek és a licitálóknak is ezt a szép karácsonyi ajándékot. A kórház és a szakambulancia működtetéséhez most minden támogatás jól jön, hiszen a koronavírus-járvány kezdete óta folyamatosan nő a nyomás a szakembereken és az intézményen. Nagy szükség van az új módszerekre a minél hatékonyabb segítségnyújtáshoz. Gratulálunk a vásárlóknak, igazán különleges kerámiákat szereztek” – mondta dr. Tárnok Zsanett, a Vadaskert Alapítvány igazgatója. 

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Judi kénytelen bogyókat szedni, hogy kicsit lelassuljon

Polesz Anita 2023.02.03.
Az énekesnő új kihívásra vágyott az életében, most megkapta. Főműsoridőben tér vissza a képernyőre, ám annyira izgul, hogy tompítania kell a felfokozott állapotát.

Beszédes bejegyzés – Botoxoltatott az énekesnő?

Pataki József 2023.02.03.
Mardoll a minap furcsa bejegyzést tett közzé, amelyben plasztikai beavatkozásra utalt.

ByeAlex eltűnik az X-Faktorral együtt, de jön a The Voice

Virág Márton 2023.02.03.
Tizenegy év után kifulladt az RTL tehetségkutató műsora, de itt van helyette az új.

Huppsz

Sokkoló videó – Szörnyű állapotban van Ozzy Osbourne

Pataki József 2023.02.03.
 A rocklegenda bottal is alig bír járni…

Nagy bajban van Katalin hercegné

Pataki József 2023.02.03.
Óriási népharag zúdult az eddig népszerű hercegnére.

Fekete Dávid a börtönben imádkozott a kisfia életéért

Virág Márton 2023.02.03.
Az orvosok 4 napig harcoltak a gyerekért, aki kiesett az ablakon.

AC News

Megújult a magyarok kedvenc édessége - cukorbetegek, fogyókúrázók is csemegézhetnek

Polesz Anita 2023.02.03.
Hozzáadott cukor nélküli magyar túró rudit dobtak piacra.

Brutális havazással, szélviharral csap le a tél

Virág Márton 2023.02.03.
Vegyük elő újra a szánkót és a hólapátot. Na, meg a tundrabugyit.

Sajnos fel kell tekerni a fűtést - az idei tél eddigi leghidegebb szakasza jöhet

Polesz Anita 2023.02.02.
Az idei tél eddigi leghidegebb szakasza jöhet: a jövő hét elején számottevő talajfagy is kialakulhat, és a hideg a növényeket is nyugalomra inti - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök&...

Sziréna

Spinning közben esett össze az edzőteremben egy huszonéves

Polesz Anita 2023.02.03.
Spinning edzés közben lett rosszul az a 25 év körüli fiatal, akihez tegnap kérték a mentők gyors segítségét egy óbudai edzőterembe.

Halálosan megfenyegettek és kiraboltak egy nőt Óbudán

Polesz Anita 2023.02.03.
Egy 26 éves férfi és egy 29 éves nő fényes nappal megtámadtak és kiraboltak egy Óbudán sétáló nőt úgy, hogy a férfi azzal fenyegette meg, hogy megöli, ha nem engedelmeskedik.

Perceken múlt a tini élete, szénmonoxid-mérgezést kapott

Polesz Anita 2023.02.03.
Szén-monoxid-mérgezés miatt került kórházba egy kamaszlány Kaposváron. 

Itthon

„Nincs kibúvó az árstopszabályok alól”

Pataki József 2023.02.03.
Nincs kibúvó az árstopszabályok alól, azok betartását a kormány továbbra is elvárja a kereskedőktől - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten a kormányszóvivő.

Tovább emelkedik az egészségügyi dolgozók bére

Pataki József 2023.02.03.
A kormány folytatja az egészségügyi dolgozók béremelését: február elején érkezik az orvosok emelt bére és a háziorvosi szolgáltatók is a béremelés összegével nö...

Bakondi: egységes európai fellépésre van szükség

Pataki József 2023.02.02.
A biztonság érdekében egységes európai fellépésre van szükség az illegális bevándorlás megfékezésére - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütö...

Világ

Kinevezte a magyar segédpüspököt Ferenc pápa

Pataki József 2023.02.03.
Ferenc pápa elfogadta a  hetvenötödik életévét betöltött Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök lemondását, és kinevezte a tisztségre Martos Levente Balázst, a Központi Papne...

Kitálalt Kínáról a CIA igazgatója

Pataki József 2023.02.03.
Az amerikai hírszerzés szerint a kínai elnök arra utasította országa hadseregét, hogy 2027-re álljon készen Tajvan lerohanására.

Lavrov: a Nyugat az „oroszkérdés” megoldására törekszik

Pataki József 2023.02.02.
A Nyugat megpróbál akkora vereséget mérni Oroszországra, hogy az évtizedekig ne tudjon magához térni. Ez az "oroszkérdés" megoldására tett kísérlet - jelentette ki Szergej Lavrov orosz kü...

Profil

Karáth Emil tengerbiológus megmentené a tengeri élővilágot

Marinov Zsuzsanna 2023.02.03.
A tengerbiológus, profi búvár és díjnyertes producer egyedüli magyarként dolgozott már környezetvédelmi projektekben, és kicsit sem tartja extrémnek, hogy merülései során cápákkal tal&aac...

Sávolt Karolina: Mindegyik képemhez fűződik valamilyen törtènet

Polesz Anita 2023.01.28.
Sávolt Karolina még csak hetedik osztályos, de már korunk egyik legfiatalabb alkotó művésze. A festészettel 9 éves korától kezdett el foglalkozni, online módon sajátította el tudásának alap...

Rigó Márta: Nekem a festés a mentsváram

Pataki József 2023.01.19.
Rigó Márta, vagy ahogy a követői hívják, Márti néni egy igazi „internetmami”, akinek mára már tizenegyezer követője van a YouToubon, és több mint 36 ezer a Facebookon is. Vagányan, szókimond&oac...

Amiről beszélnek

Torkán akadt a harcsának a kutya, mindketten belepusztultak - Fotó

Polesz Anita 2023.02.03.
Döbbenten fogadták a hírt a kiskunlacházi Duna-parti otthonából eltűnt, chipes kiskutya gazdái, hogy elcsavargott házikedvencüket egy óriásharcsa kapta el.

30 éves lett a világ legidősebb kutyája

Pataki József 2023.02.03.
Az eb, kölyökkorában majdnem elpusztult, de végül élete rekordhosszú lett.

A kanadaiak szokatlan gyásza – Nincs már jövendőmondó mormotájuk

Pataki József 2023.02.03.
Kanadában már javában készültek a minden évben megrendezésre kerülő Mormota-napra, mikor rossz hír érkezett.
Remiz uzlethaz - felugro