Akár az űrbe is küldhetné a DNS-ét Reviczky Gábor

AC News 2020.06.27. Amiről beszélnek

Akár az űrbe is küldhetné a DNS-ét Reviczky Gábor

A Kossuth- és Jászai Mari díjas színész úgy döntött, leveteti a DNS-ét, amely egy különleges technológiának köszönhetően a legszélsőségesebb körülmények között is fennmarad majd az utókornak.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Nem akármilyen eljárásnak vetette alá magát Reviczky Gábor, aki nemrég úgy döntött, hogy leveteti a DNS-ét. A speciális eljárásnak köszönhetően a levett és tárolt DNS a legzordabb körülmények között is „életben marad”.

„Egy barátom találta ki ezt a speciális eljárást, amely az Egyesült Államokban már régóta megtalálható. „Megmenti” a DNS-eket, minden a nyálon keresztül történik. Innen veszik le a mintát, amelyet megőriznek. Az őrzéshez egy orvosi egyetemmel közösen kifejlesztettek egy olyan technológiát, amelynek köszönhetően minden körülmények között megőrizhető a DNS. Akár a világűrbe is ki lehetne küldeni, azt is túléli” – árulta el a 95.8 Sláger FM-en Reviczky Gábor, aki csodálattal nézi az orvostudomány fejlődését, ugyanakkor nem hisz abban, hogy a jövőben, a DNS birtokában bárki, bármikor reprodukálható lesz.

„Azt feltételezhetjük, hogy a DNS birtokában újraalkothatóak leszünk. Az én szemléletem, gondolkodásmódom szerint azonban ez egy butaság. Ma már tudományosan bizonyított, hogy minden embernek lelke van. Minden lélek a születés pillanatában választja ki azt a testet, amelybe beköltözik. Hiába készítenének el még egyszer – már ha szabad lenne – nem lennék ugyanaz, hiszen egy másik lélek költözne belém. Így teljesen felesleges egy másik, hasonmást létrehozni, mert az nem ugyanaz az ember lesz, aki élt már egyszer” – mondta a Sláger Reggel műsorvezetőinek, Pordán Petrának és Viktorin Tamásnak Reviczky Gábor. A beszélgetés a https://www.youtube.com/watch?v=Mn4pRNfP7bg&list=PLe_MMvd-_zmWfFi2Oizn7DPzOgqMzWwx9&index=2&t=0s linken érhető el.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT