Botrány! Azonnali hatállyal kellett távoznia a Katona József Színház egyik munkatársának

Soltész Mónika 2019.11.19. Amiről beszélnek

Botrány! Azonnali hatállyal kellett távoznia a Katona József Színház egyik munkatársának

A Katona József Színház közleményt adott, melyben tudatta, hogy a színház egyik munkatársa több esetben erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett kollégáival, ezért azonnali hatállyal távoznia kellett, és sőt az intézménybe sem teheti be a lábát többé. Az ügyben nem írták le a „zaklatás” kifejezést, ám a közlemény azon részéből, hogy pszichológus segíti majd feldolgozni a történteket a kollégáknak, erre lehet következtetni.
 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

„A Katona József Színház közleménye

A budapesti Katona József Színház vezetőségének tudomására jutott, hogy egy szerződéses munkatársa több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival.

A sértettek írásbeli bejelentése alapján az Üzemi Tanács megbeszélést hívott össze, ahol a résztvevők egyhangúlag elítélték a történteket és vizsgálóbizottság felállítását kérték az üggyel kapcsolatban. Az igazgatóság - a korábban nyilvánosan is megfogalmazott és követendőnek tartott belső irányelvek, valamint a két évvel ezelőtt módosított Üzemi Szabályzat 4-es számú melléklete alapján - vizsgálóbizottságot állított fel. A vizsgálatot külső szakértők bevonásával lefolytatta, a vezetőség pedig azonnali hatállyal a következő döntéseket hozta meg: az érintett személy a mai naptól, azaz 2019. november 19-től kezdve nem léphet az intézmény területére, illetve a színház a vele való közös munkát a továbbiakban befejezi.

A Katona József Színház társulatát az eset mélyen megrázta, a vezetőség az érintetteknek valamint az egész társulatnak felajánlotta pszichológus segítségét az ügy feldolgozásához.

Ezzel párhuzamosan a színház a vizsgálóbizottság felállításával és a fenti lépések megtételével az ügyet lezártnak tekinti, arról a későbbiekben sem a vezetőség, sem az intézmény munkatársai további nyilatkozatot nem adnak. Az érintett kollégák kifejezett kérése volt, hogy személyük maradjon anonim. Bizalmuk megtartása és személyiségi jogaik védelme kiemelten fontos a színház számára, ezért fokozottan kérjük a sajtó képviselőit ennek tiszteletben tartására!” – olvasható a színház hivatalos Facebook-oldalán.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT