Elhunyt Felföldi Anikó – Így búcsúznak tőle a sztárok

2020.01.08. Amiről beszélnek

Elhunyt Felföldi Anikó – Így búcsúznak tőle a sztárok

Még fel sem ocsúdott az ország Gesztesi Károly halál után, újabb nagyszerű művészt vesztettünk el. 81 éves korában elhunyt Felföldi Anikó, az Operettszínház örökös tagja. A mindig vidám, Jászai Mari-díjas színésznőt mindenki szerette, kollégái, mentoráltjai megható módon köszöntek el tőle.

 

 

 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Felföldi Anikó 1938. április 28-án született Budapesten, játszott a Nemzeti Színházban, a kecskeméti Katona József Színházban, a Vidám Színpadon. A Budapesti Operettszínház tagja volt 1966 óta, 1994-től a színház örökös tagja. Számtalan sikeres darab és film főszereplője volt, és minden kollégájához volt egy-egy kedves szava.

 

Csonka András: A mosoly az arcod alkatrésze volt!

„Emlékszel Anikó? Ez a kép idén júliusban készült Balatonszéplakon, ahol összefutottunk a kedvenc halasunknál, és Te a másik csoda, Galambos Erzsi oldalán majszoltad a hekket. Nézd meg jól ezt a képet. Én egész életemben csakis ilyennek láttalak” – írta Facebook posztjában Csonka Pici. „A mosoly arcod alkatrésze volt. Hol vagány és hódító, hol támogató és bátorító, hol bölcs és mértéktartó, hol dizőzös, hol baráti. Csodálatosan őrizted, ahogy tested nőies kisugárzását is, a kondíciódat, amit az utóbbi években egy súlyos lábsérülés után is visszaszereztél. Mit neked a kor? Díva vagy, ehhez alkalmazkodjon a világ. Csak nem képzeli bárki, hogy Téged slamposnak vagy gyengének láthat? Kizárt! Nem tudom, mi vezetett a tragédiához, de az biztos, hogy nem szenvedtél és fonnyadtál el hosszú agóniában. Megérdemelted, hogy igazi, még mindig káprázó nagyasszonyként távozz!”

Muri Enikő: Nélküled sehol sem lennék!

„Nézem a fényképed Anikó, és nem találom a szavakat. Egyetlen dolgot érzek: hálát! Hálát, mert nélküled sehol sem lennék most!” – kezdte a színésznő. „Segítettél, rendezgettél, elmondtad, szerinted hogy kellene csinálnom, és én ittam minden szavad! Dolgoztam Szirtes Tamás igazgató úrral, Kerényi Miklós Gáborral, Somogyi Szilárddal, Pozsgai Zsolttal, Román Sándorral. Nagy nevek, díjazott rendezők, igazgatók. De NÉLKÜLED ez nem jöhetett volna össze.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Muri eniko (@murieniko) által megosztott bejegyzés,

 

Janza Kata: Angyalok vigyázzanak rád Ancsika

„Egyszerűen csak jó volt létezni a környezetedben, csak oda kucorogni egy kicsit Melléd és valamit eltanulni abból a méltóságból, abból a fegyelemből, abból a tehetségből, abból a humorból, ami Benned lakozott. Nagyon boldog vagyok, hogy ismerhettelek, most nagyon szomorú, hogy elmentél.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Janza Kata (@janzakata_hivatalos) által megosztott bejegyzés,

 

Veréb Tamás: Stílus, profizmus, stílus

„Mindig emlékezni fogok a beszélgetésekre, a bölcsességre és szeretetre. Stílus, profizmus, humor, lazaság, elegancia. Legyen könnyű Neked a föld, Drága Felföldi Anikó.”

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT