Eszenyi Enikő felfüggeszti színészi tevékenységét

Soltész Mónika 2020.07.08. Amiről beszélnek

Eszenyi Enikő felfüggeszti színészi tevékenységét

Rudolf Péter vette át a Vígszínház igazgatói székét Eszenyi Enikőtől. A Kossuth- és a Jászai Mari-díjas művész 2021. december 31-ig vezeti a színházat, de máris két ember távozott, sőt a korábbi igazgatónő meglepő döntést hozott.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Rudolf Péter az InfoRádiónak adott interjú elején elmondta, sok munka áll a színház előtt, az anyagi források biztosítva vannak, így szilárd lábakon áll a Vígszínház.

„Két ember távozott, de ők még az igazgatóváltás előtti szituációban, és onnantól kezdve mindenki itt van. Azt gondoltam, hogy ez így egészséges, ismerjük meg egymást, és ez lehetőséget ad arra, hogy ki-ki eldöntse, hogy milyen életérzés ebben az új helyzetben együtt színházat csinálni” – mondta a színházigazgató, majd mesélt a színház jövőjéről, és arról is, Eszenyi Enikő milyen döntést hozott.

„Enikő most saját kérésre felfüggeszti a színészi tevékenységét, nem akar játszani. Viszont azokkal az előadásokkal kapcsolatos összes munkát elvégzi, amelyeket ő rendezett. Együtt beszéljük meg az esetleges szerepátvételeket, végigcsinálja a szokásos felújító próbákat” – mondta az InfoRádiónak Rudolf Péter, a Vígszínház új igazgatója, aki július 1-jén vette át a teátrum irányítását Eszenyi Enikőtől, majd hozzátette: így állapodtak meg, ez volt Eszenyi kérése, amit maximálisan tiszteletben tart. Emellett örül, hogy az Eszenyi által rendezett előadásokat a rendezőnő tartja majd karban.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT