Kifogyóban vannak Poór Péter tartalékai – „Nem tudom, meddig lesz elég!”

Soltész Mónika 2020.06.26. Amiről beszélnek

Kifogyóban vannak Poór Péter tartalékai – „Nem tudom, meddig lesz elég!”

Poór Péter is hónapok óta bevétel nélkül maradt, a legendás táncdalénekest rendkívül megviseli az időszak, nagyon hiányzik neki a közönség, és aggódik, mert nem tudja, meddig tart ez az időszak, mert beteg családtagjai miatt igen magas a kiadása.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

„Az ember próbál spórolni, próbálja megúszni az extra kiadásokat, erre nem belénk csapott a villám is? Most is azt intéztem, hogy a tévé működjön, mert minden elektromos kütyü tönkrement. Persze, volt biztosítás, de sok az utánajárás, a kiadás, amiről a végén benyújtja az ember a számlát és egyszer kifizetik” – kezdte a Blikknek az énekes, majd hozzátette, aggódik, mert nem tudni, meddig tart ki a félretett pénzéből.

„Nem túlzás, ha azt mondom, borzasztó a zenészek helyzete. Én a tartalékaimból élek, ami nem tudom, meddig lesz elég, így is összehúztam a nadrágszíjat, amennyire csak lehet, de hát van az a pont, amikor az ember már nem tud többet faragni a költségeiből. Négyen élünk egy háztartásban, és mind idősek, azaz nagy gyógyszerfogyasztók vagyunk. Amikor megfordulok a patikában, kapásból 50 ezret ott kell hagynom” – fűzte hozzá Péter, aki három mozgássérült családtagról gondoskodik.

„Az a legmulatságosabb a helyzetünkben, hogy az én nyugdíjam a legalacsonyabb, de mind a négyen kisnyugdíjasok vagyunk. Megpályáztam egy 300 ezer forintos támogatást, ami egyfajta kölcsön, mert aztán azt le kell dolgozni fellépésenként, de nem jeleztek vissza, úgyhogy azzal már nem számolok. Tavaly március óta kapok némi szerény kiegészítést, amit a Máté Péter-díjjal együtt nyertem el, de utólag kiderült, hogy az sem nettó juttatás, hanem adózni kell belőle.”

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT