Magyar versenyző is indul Monte Carlo autóversenyén

Dózsa Gabriella 2019.09.19. Amiről beszélnek

Magyar versenyző is indul Monte Carlo autóversenyén

2020. januárjában rajtol a XXIII. Monte-Carlo Historique Rally, amelyen Tóth Barnabás személyében magyar versenyző is indul egy Porsche 356 oldtimer autóval. A különleges, exkluzív autóversenyen, ahol több, mint 300 kocsi robog majd a cél felé, már a célba érés is nagy szó.

 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

A Veterán Garázs Egyesület és a Trimedio csoport együttműködésében indul Tóth Barnabás az embert és autót sem kímélő versenyen.

 A Monte-Carlo Historique Rally mezőnye most is nagyon változatos lesz, pedig nem mindennapi előírásoknak kell megfelelnie mind a rajthoz álló versenyzőnek, mind a járművének. Tóth Barnabás és az egyesület birtokában lévő Porsche 356 oldtimer versenyautó tökéletesen megfelel a kitételeknek, már csak a kinti körülményekkel kell megbirkózniuk. Az biztos, hogy nem sétagalopp lesz a futam.

„A FIA részletesen leírja, hogy milyen paraméterekkel kell rendelkeznie egy olyan autónak, amely elindulhat a historic versenyeken – mondta lapunknak Barnabás. – Az előírásokat pedig az utolsó betűig betartottuk, ezért kellett a bukócső, a versenytank, a keményebb futómű és a többi alkatrész. Mivel a motor csak gyári lehet, azt a felújítás során eredeti állapotára állítottuk vissza, egyedül a FIA által is engedélyezett változtatásokat hajtottuk végre, így fokolt tengelyt és bronz csapágyakat építettünk bele. Amikor elkészült a Porsche, egyáltalán nem okozott csalódást. Nem érzem szűknek, remekül megy, jól lassul, nagyon szerethető, agilis autó, mindig mosolyogva ülök bele. A szerelőm is kedveli, ő gondos nevelőanyaként házhoz jön az olajcsere és a kisebb szervizek miatt. Nagyon figyelmesen viseli gondját a 356-osnak!”

A rendezvényen sok egykori versenyző is tiszteletét teszi, esetenként pontosan ugyanolyan járművel, mint amilyennel évtizedekkel korábban a „rendes” Monte Carlo Rallyn harcolt az elsőségért. Feltűnnek az indulók között a jelenkor nagy versenyzői is, így mára e történelmi futam egyike lett a legjelentősebb technikai sporteseményeknek, egyúttal pedig antik gépkocsikat felvonultató, színpompás kavalkád is.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT