Pataky Attila: Mindig, mindenben a különlegeset kerestem!

Soltész Mónika 2019.09.22. Amiről beszélnek

Pataky Attila: Mindig, mindenben a különlegeset kerestem!

Negyvenöt éve töretlen sikerrel dübörög az EDDA rockzenekar. Frontembere és kapitánya pedig immár hatvannyolc éve tekint optimistán a jövőbe. Pataky Attila csaknem olyan remek formában van ma is, mint sráckorában, amikor elindult, hogy meghódítsa a világot!
 

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Még kimondani is hihetetlen, de idén már éppen négy és fél évtizede annak, hogy egykoron megalakult Attila rockbandája. Az öttagú EDDA művek mostanra páratlanul sikeressé lett, aminek a zenekar tagjain és a rajongókon kívül elsősorban Attila édesanyja örült, aki az első pillanattól fogva drukkolt fiának, büszke volt rá, amiért zenész lett, ellentétben az édesapával, aki mérnöki jövőt szánt volna neki. Hamar elköltözött otthonról, de bármerre is vitte az útja az egyre sikeresebb zenekarvezetőt, énekest, dalszövegírót és zeneszerzőt, mindenünnen felhívta az édesanyját, hogy beszéljenek, legalább pár szót.

„Édesanyám nagyon szeretett olvasni, széles spektrumot átlátott a világból – mesélte Attila. – A szépirodalmat, verseket különösen kedvelte, ő inspirált kamaszkoromban arra, hogy én is megszeressem ezt a műfajt. Kevesen tudják-hinnék rólam, hogy 16 évesen Karinthyt, Platónt meg Senecát olvastam a városi könyvtárban! Még ott is a különlegességeket kerestem, ahogy azóta is mindig, mindenben. Mivel főként a lírát szerette, anya a dalaim közül is a romantikus számokat hallgatta szívesen (az Éjjel érkezem volt az egyik kedvence), de a lendületeseket is bírta. Nem laktunk egy fedél alatt, ám figyelemmel kísérte az EDDA életét, a fontosabb koncertjeinken mindig ott volt, hogy élőben drukkolhasson. A halála előtt 89 évesen is eljött az Arénába” – mondta a Sztár Limonádénak a zenész.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT