Szomorú hírt kapott Vitray Tamás

Soltész Mónika 2020.06.25. Amiről beszélnek

Szomorú hírt kapott Vitray Tamás

A Händel: Agrippina című operájában lépett volna fel Vitray Tamás, azonban a koronavírus-járvány miatt a szereposztásból kimaradt a 87 éves legendás tévés. Mint mondja, csalódott, mert nagyon várta ezt a felkérést, ugyanis szerette volna kipróbálni magát ebben a szerepben.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Sokáig úgy tűnt, hogy a koronavírus-járvány miatt elmaradt a Händel: Agrippina című opera bemutatója, pár napja azonban az Újszegedi Szabadtéri Színpad repertoárjában mégis feltűnt, de a szereposztásban Vitray Tamás neve már nem található. Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója a Borsnak mesélt ennek okáról.

„Forradalmi ötletet találtunk ki arra, hogy miként lehetne egy tévés legendát szerepeltetni az operában. Sajnos a pandémia keresztülhúzta a számításainkat, sokáig bizonytalan volt az előadás sorsa, és közben nem tudtunk elég időt szánni a történet átalakítására. Végül úgy döntöttünk, kikerül a narrátor szerepe a történetből. Vitray Tamásban kiváló embert ismertem meg, remélem, lesz alkalmunk együtt dolgozni” – nyilatkozta Herczeg.

A lap megkereste Vitray Tamást is az ügyben.

„Szomorúan kell mondanom, hogy igaz a hír. Nagyon vártam ezt a felkérést, szívesen kipróbáltam volna magam ebben a szerepben. Fontos karakter lett volna, ugyanis a narrátor hozta volna közelebb a történetet a nézőkhöz. Tizennégy napig próbáltam volna, már készültem rá, hogy hetekre leköltözöm Szegedre.”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT