Tóth Barnabás: Alig várjuk , hogy rajthoz álljunk a monte-carlo ralin!

2020.01.08. Amiről beszélnek

Tóth Barnabás: Alig várjuk , hogy rajthoz álljunk a monte-carlo ralin!

Fokozódik az izgalom a magyar csapat tagjainál, már visszafelé számolják a napokat a január 28-i indulásig. Hamarosan rajtol a XXIII. Monte-Carlo Historique Rally, amelyen Tóth Barnabás személyében magyar versenyző is indul egy Porsche 356 oldtimer autóval. A különleges, exkluzív autóversenyen, ahol több mint 300 kocsi robog majd az úton, már a célba érés is nagy szó.

 

 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

A Monte-Carlo Historique Rally mezőnye most is nagyon változatos lesz, pedig nem mindennapi előírásoknak kell megfelelnie mind a rajthoz álló versenyzőnek, mind a járművének. Tóth Barnabás és az egyesület birtokában lévő Porsche 356 oldtimer versenyautó tökéletesen megfelel a kitételeknek, már csak a kinti körülményekkel kell megbirkózniuk.

„Azt kell mondjam, jól állunk a felkészülésben, igaz még a karácsonyi vacsora közben is azon gondolkoztam, hogy nem felejtettünk-e el valamit” – mondta nevetve az AcNewsnak Tóth Barnabás. „Nagyon hideg lesz, főleg a franciaországi etapon, ott végig havazást mondanak. De szerencsére a fűtést sikerült megjavítani, viszont azon kívül is még sok mindent átalakítottunk. Egyébként elképesztő, hogy milyen dolgokra kell figyelni majd, például, hogy az én autóm egy versenyautó, versenytankkal, ami kicsi, vagyis 200-250 kilométerenként tankolni kell. A szervizkocsinak emiatt mindig egy másik útvonalon meg kell előznie bennünket, hogy tudjunk üzemanyagot tölteni. A másik meg az élelem, ami főleg szendvicsekből áll napközben, de még azok elkészítése se lesz egyszerű, hiszen fent a hegyekben semmit nem lehet majd venni. De mostanra készen állunk, minden eshetőségre felkészültünk.”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT