Tovább forog a film Hosszú Katinkáról – Ezt mondta róla az olimpiai bajnok úszónő

2020.04.01. Amiről beszélnek

Tovább forog a film Hosszú Katinkáról – Ezt mondta róla az olimpiai bajnok úszónő

A koronavírus-járvány és az olimpia elhalasztása ellenére tovább forog a Katinka címmel készülő portréfilm. A stáb szárazon és vízen, a felkészülés hullámhegyein és hullámvölgyein át követi a magyar úszófenomén felkészülését a tokiói olimpiai játékokra. A film eredeti forgatási terve megváltozott: most valóban az élet írja a forgatókönyvet percről percre…

 

 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

A készülő dokumentumfilm megörökíti a jelenlegi vészhelyzetet is, amikor a háromszoros olimpiai, huszonhatszoros világ- és harmincnégyszeres Európa-bajnok magyar úszó - dacolva a koronavírus-járvánnyal és az olimpia elhalasztásával - rendületlenül folytatja az edzéseket, és a három aranyat hozó riói olimpia után Tokióban újra versenybe száll a győzelemért.

A járvány okozta helyzetben a film alkotóinak is fokozottan be kell tartaniuk az egészségügyi óvintézkedéseket. A stábtagok nem mehetnek két méternél közelebb Katinkához, rengeteg időt és energiát vesz igénybe az emberek és a forgatási eszközök fertőtlenítése, a maszkok, kesztyűk és védőruhák alkalmazása. Ez az alkotói szempontból is különleges időszak a stábtól is folyamatos alkalmazkodást, rugalmasságot kíván.

„Örülök neki, hogy folytatjuk a forgatást és ezt a kritikus helyzetet is megörökítjük, nekem tényleg nagyon fontos ez a film” – jelentette ki Hosszú Katinka. „Igazából engem legerősebben soha nem az érmek motiváltak, sokkal inkább az ösztönöz, hogy másoknak segítsek azzal, hogy a saját példámon keresztül megmutatom, hogy kemény munkával igenis el lehet jutni a csúcsra. Ez a dokumentumfilm erre szuper eszköz, és nagy megtiszteltetés számomra. Természetesen megrendített az olimpia elhalasztásának híre, de pár nap alatt alkalmazkodtam az új helyzethez, már az új edzéstervem is összeállt. A járvány miatt most különösen vigyázok másokra és persze magamra, kizárólag edzeni járok el otthonról, de a versenyek nagyon hiányoznak. Humorral és kreativitással próbálom pótolni, új kihívásokon töröm a fejem, most például bokszolni szeretnék. Bízom benne, hogy a filmen visszanézve ez a vészhelyzet, minden fájdalmával és megpróbáltatásával együtt, egy furcsa útelágazásnak tűnik majd, amiből mindannyian sokat tanulunk.”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT