Úton van a világhír felé Haumann Máté

Dózsa Gabriella 2020.01.18. Amiről beszélnek

Úton van a világhír felé Haumann Máté

Világszerte nagy siker a a Netflix új, The Witcher (Vaják) című sorozata. A legendás színművész, Haumann Péter nagyobbik fia több epizódban is szerepel.

 

 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Haumann Máté szinte anyanyelvi szinten beszél angolul, így már több, hazánkban forgatott amerikai produkcióban szerepelt.

„A Magyarországon készülő moziknál sokszor keresnek egy-egy szerepre olyan helyi színészeket, akik anyanyelvi szinten beszélnek angolul” – mesélte a Lokálnak a fiatal, tehetséges színész. „Ilyenkor előszeretettel hívnak, amelynek én mindig nagyon örülök. A The Witcher egyik szerepét egy többfordulós casting után osztották ki rám. Számomra összesen félévig tartott a munka a felkészüléstől a forgatásig. Egy életre szóló élmény volt. Az ember ilyenkor mindig sokat tanul, de új barátságokra és fontos kapcsolatokra is szert tehet, ami a jövőre nézve rendkívül sokat számít. A kedvenc jelenetem az volt, mikor az éj leple alatt a főbb szereplőkkel hármasban állunk egy térkép felett egy hadi sátorban, és épp tervezzük a történet szerinti végső, nagy csatát. A kollégákkal összhangban voltunk, sok közös volt bennünk ami összekovácsolt minket.”

Máté azt is elárulta, hogy a sorozat miatt újra lovagolni kezdett. Az egyik ilyen oktatáson találkozott a sorozat főszereplőjével, Henry Cavillel, akit korábban Supermanként ismerhetett meg a nagyközönség.

„Régebben lovagoltam ugyan, de a szerepem miatt akkor úgy éreztem szükségem lesz majd néhány pluszórára, hiszen hadvezérként a forgatókönyvben jó pár jelenet igényelte ezt, de végül csak ezek töredéke került valóban a filmbe. Az egyik ilyen alkalommal találkoztam Cavillel. Csupán néhány szót tudtunk váltani, de első látásra nagyon szimpatikus, nyugodt és nyitott embernek tűnt. Rendkívül alázatos és szorgalmas színész, ami mindig imponáló.”

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT