Zsidró Tamás nem kért Éliás Gyulából

Soltész Mónika 2020.07.11. Amiről beszélnek

Zsidró Tamás nem kért Éliás Gyulából

Az énekes kezdetben a fodrász szakma és a zenei pálya között őrlődött. Bár Zsidró Tamás nem vette maga mellé tanoncnak Éliás Gyulát, ő mégis kitanulta a mesterséget, ám végül a zene lett az igazi útja.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Hosszú utat járt be az Artisjus-díjas zenész, énekes, mire végleg a zene mellett horgonyzott le. Kezdetben a színház világa vonzotta, de mégis a fodrász mesterségnél kötött ki.

„Nem vettek fel a Színművészeti operett-musical szakára. Mivel családilag nagyon erős a kapcsolódásunk a fodrász szakmához, ezért édesanyám javaslatára végül arra vettem az irányt” – árulta el a 95.8 Sláger FM-en Éliás Gyula, aki szakmai gyakorlatát az egyik legnagyobb mesternél töltötte.

„Fodrász családból származom, nagybátyám Szabó Imre, aki nemcsak az első hazai, Európa-bajnoki címet birtokolja, de az első igazi szalont is ő nyitotta meg. Így adott volt a lehetőség, hogy miután nem vettek fel, elvégezzem a szakmunkás képzőt. Ő irányított Zsidró Tamáshoz tanulni, aki szerencsére elküldött. Mivel akkor is zenéltem, aggódott, hogy zenészként elalszom majd, nem leszek pontos, így inkább nem vállalt” – emlékezett vissza a zenész, aki Gellei András szárnyai alatt tanulta ki végül a fodrászmesterséget. A zene azonban erősebb szerelemnek bizonyult az életében.

„Nagyon jó hangulatú 3 évet töltöttem végül nála, édesanyámnak segítettem is később az üzletben, de 93-96 között nagyon ment a klubozás. Nekem pedig volt egy zenekarom, a Horizont, amellyel párhuzamosan vittem a fodrászkodást. Nagyon jó időszak volt ez, de mindig ott lebegett, hogy választanom kell majd. A zenei pálya melletti lehorgonyzásom akkor dőlt el végleg, amikor 1997-ben lehetőséget kaptam arra, hogy egy óceánjáró hajón énekeljek. Nemcsak mint szólóénekes, hanem az ott lévő zenekarokat kellett kísérni és az átállás alatt, a szünetben is énekelni. Annyira tetszett mindenkinek amit a zenekarral csináltunk, hogy még a hajón szerződtettek minket hosszútávra. Itt dőlt el végleg, hogy a zene lesz az én utam” – mondta a Sláger Téma műsorvezetőjének, Kalmár Tibornak Éliás Gyula. A beszélgetés hanganyaga a https://www.youtube.com/watch?v=O740ymTPDdc linken érhető el.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT