ACNEWS

Annyi pénzt ígért Ricciardónak a Red Bull, mint Verstappennek

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull
Az ausztrál pilótának azonban nem kellett az energiaitalosok ajánlata, helyette otthagyta a csapatot és átment a Renault-hoz.
Hirdetés
Ad image

Felhördült a Forma-1-es világ öt éve, amikor az ausztrál versenyző hátat a Red Bullnak, és az azóta is gyengélkedő francia csapathoz igazolt. Mindezt Christian Horner idézte fel az Eff Won with DRS podcastben. Mint mondta, a csapat a Magyar Nagydíj előttabban egyezett meg Daniellel, hogy mindenben egyenlő feltételt biztosítunk számára Max-szal. Beleértve a fizetést is. Ezt után jött a Magyar Nagydíj, ahol Ricciardót a szezonban sokadszorra hagyta cserben a Renault betegeskedő motorja. Az ausztrál ettől elbizonytalanodott  – írta a formula.hu.

„Az osztrák futam után odajött hozzám az ügynöke, és azt mondta, hogy Daniel aggódik a motor miatt, és inkább csak egy évre szerződne . emlékezett a történtekre Horner. – Annak ellenére, hogy tudtam, akkor hat hónap múltán megint erről fogunk beszélgetni, belementünk a dologba. A Magyar Nagydíj utáni hétfőre ígérte az aláírást, és az ember azért azt gondolná, hogy ilyenkor csak úgy rohanna aláírni a papírokat az illető, de aztán hétfőn nem keresett. Itt már éreztem, hogy valami nincs rendjén.”

„Kedden Geri és én az autóban ültünk, amikor csörgött a telefonom. Daniel hívott, és elmondta, hogy nem fogja aláírni a szerződést, mert egy másikat fog aláírni. »Azta!«, gondoltam. Kérdeztem tőle, hogy Mercedes vagy Ferrari? Mire ő azt mondta, hogy Renault. Daniel híres a markáns humoráról, így azt hittem, csak szívat engem, de tíz percig beszéltünk, mire rájöttem, hogy tényleg a Renault-t választotta. Azokat, akiknek a motorja állandóan megállt az autónkban…”

Ricciardo két -két kudarcos évet töltött a franciáknál, majd a McLarennél, mígnem idén visszatért a Red Bull kötelékébe. Tartalékpilóta volt egészen a szezon közepéig, amikor is lehetőséget kapott az Alpha Tauriban, hogy a gyengén szereplő Nyck de Vries helyét átvegye. Ricciardo nem titkolt szándéka, hogy visszakerüljön a Red Bull első csapatába, Sergio Perez székébe.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés