ACNEWS

Felháborító ítélet: a haldokló anya nem láthatja többé a gyermekeit

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Egy nő végstádiumban lévő mellrákban szenved. Súlyos betegsége ellenére nem láthatja gyermekeit. Így döntött egy regionális bíróság.
Hirdetés
Ad image

„Miért kellene tovább élni egy ilyen helyzetben?” – kérdezi magától a nő (38) a Beobachternek adott interjújában. Végstádiumban lévő mellrákja van, felsőtestét áttétek lepik el. Még a kemoterápia sem gyógyítja meg. Az egyetlen ok, amiért él, a gyermekei, de már nem láthatja őket. Erről május elején döntött az illetékes regionális bíróság.

A nő még 2015-ben házasodott meg, eleinte boldogok voltak, annak ellenére is, hogy az anya Asperger szindrómás ( az autizmus egy formája, nehezen tudja átérezni mások érzéseit és gondolatait).  Kapcsolatuk során, négy gyermeknek adtak életet. 2022-re a nő idegei pattanásig feszültek. Az apa sokat dolgozott, minden feladat az anyára hárult, végül psziciátriára került, kimerültség és depresszió miatt. Miután kiengedték, egy csomót vett észre a mellében, de egyre csak halogatta az orvoshoz fordulást, mert a férje nem tudta, vagy akarta átvenni a gyerekek nevelését.

Az anya és az apa közötti nézeteltérések egyre fokozódnak. Végül az asszony kidobja a férjét a közös házukból. Kölcsönös vádaskodások következnek: Nem törődnek eleget a gyerekekkel.

Pár hónappal később, miután elváltak, a szülők megosztoznak a gondozáson. Éppen ekkor diagnosztizálnak a nőnél végstádiumú mellrákot. „Amikor végre élni tudtam volna, az egészségem cserbenhagyott” – mondja. Az agresszív kemoterápia, megfosztja erejétől. „Kimerültem, rövid ideig alig tudtam rendesen olvasni vagy gondolkodni.”

Ezután összeomlások, kórházi tartózkodás és egy öngyilkossági kísérlet következett. Közben a gyerekek az apjukkal élnek, és minden nap beszélnek telefonon a súlyos beteg nővel. Egyszer azt mondja a gyerekeinek, hogy meg fog halni. A 2023-as tavaszi szünetben egy bírósági határozatot talál a postaládájában. Az apa ezentúl teljes mértékben gondoskodik a gyerekekről. A hatóságok szerint az anya érzelmileg túl labilis ahhoz, hogy találkozzon velük.

Július elején a regionális bíróság úgy dönt, hogy nem láthatja többé a gyermekeit. A tiltás ellenére felvette velük a kapcsolatot. „El akartam mondani nekik, hogy szeretem őket, és ott akarok lenni nekik” – mondja. Lehet, hogy ezt már nem teheti meg.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés