ACNEWS

Apokalipszis sújtja Görögországot

Fotó: Pixabay/Anestiev
Fotó: Pixabay/Anestiev
Mintegy három héttel a Görögországban pusztító áradások után ismét elöntötte az árvíz az ország több területét is.
Hirdetés
Ad image

A Görögországot jelenleg sújtó természeti katasztrófák sorozatának tükrében Kyriakos Mitsotakis kormányfő azt mondta: „Mindössze két hét alatt történelmünk legsúlyosabb erdőtüzén és legsúlyosabb áradásán vagyunk túl”. De ezt tíz napja mondta. Most megint áradnak a folyók…

Idén legalább 26 ember halt meg az erdőtüzek miatt Görögországban. Legutóbb az ország északkeleti részén fekvő Dadia Nemzeti Parkban tombolt hatalmas tűz. Több mint 80 000 hektáron pusztított. Brüsszeli becslések szerint ez volt a valaha feljegyzett legnagyobb erdőtűz az Európai Unióban.

A közép-görögországi Volosz városának utcáit, – amelyet már szeptember elején is nagy mértékben sújtott az árvíz – szerdán ismét elöntötte a szakadó eső. Kijárási tilalmat rendeltek el és a város közelében több falut is teljesen ki kellett üríteni. Az áldozatok számáról és az anyagi kár mértékéről egyelőre nincs pontos információ.

Szeptember elején már a Daniel nevű vihar okozta heves esőzések is hatalmas áradásokat okoztak az ország középső részén. Akkor 17 ember vesztette életét. Számtalan mezőgazdasági területet és állattartó gazdaságot öntött el a víz. Az Elias nevű vihar pedig korábban az Athén közelében fekvő Euboea szigetén okozott áradásokat.

A mezőgazdasági minisztérium szerint a hatóságok eddig több mint 180 ezer elhullott állatot gyűjtött be. Leginkább a gyapot-, kukorica-, búza-, alma- és kiviültetvényeket semmisítettek meg az áradások.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés