ACNEWS

Aszexuálisak fővárosa lesz Budapest

Nemcsak Európából, de a tengeren túlról is érkeznek majd a világ első Aszex Pride találkozójára.

Hirdetés
Ad image

Nemcsak Európából, de a tengeren túlról is érkeznek majd a világ első Aszex Pride találkozójára.

Április 15-én kerül megrendezésre Budapesten az első Aszex Pride – adta hírül Magyar Aszexuális Közösség a Facebookon.

„Nemcsak azokat várjuk, akik rajta vannak az aszexuális spektrumon, hanem a szövetségeseinket is, akik szerint fontos az aszex láthatóság növelése. Gyülekező az ötödik kerületben az Erzsébet téren. Onnan a Hősök terére sétálunk, ahol a program beszédekkel fejeződik be” – írják az bejegyzésben.

Az Aszexualitás Világnapja április 6-án van, így a szervezők a lehető legközelebbi időpontot választották ki az egyedülálló rendezvényhez, amivel Magyarország történelmet fog írni: aszexuális felvonulás ugyanis először világon, a mi fővárosunkban kerül megrendezésre – derült ki Humen Online cikkéből.

A Magyar Aszexuális Közösség alapító tagja, Sulyok Viktória a portálnak elmondta, a többségi társadalom számára még mindig homályos, mit is jelent valójában ez a „láthatatlan” szexuális irányultság. Céljuk, hogy aszexként megmutassák, nincs semmi szégyellnivaló abban, hogy valaki nem, vagy csak ritkán érez szexuális vonzalmat.

Az aszexualitás csupán néhány évtizeddel ezelőtt került a köztudatba, ám más alternatív szexuális orientációhoz hasonlóan, sokáig ezt is tabuként kezelték. Mostanra azonban egyre többen vállalják fel szexuális beállítottságukat, ezzel is ösztönözve másokat, hogy képesek legyenek elfogadni magukat. Paula Poundstone színésznő és stand upos aszexuálisnak vallja magát, Tim Gunn divattervező pedig egy szakítása követően 30 évig nem élt nemi életet. Bár a híresség nem nevezte nevén a szexuális irányultságot, elmondása szerint évtizedekig nem kívánta egyáltalán a testiséget.

 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés