ACNEWS

Átalakítja a rezsicsökkentést a kormány

Az Európa Tanács javaslatát figyelembe véve a kormány döntése után jócskán spórolni lehet majd a rezsiköltségeken.
Hirdetés
Ad image

2025 végéig olyan reformot vállalt a magyar kormány, amely lehetővé teszi a „lakossági fogyasztók és mikrovállalkozások számára, hogy az egyetemes szolgáltatási szerződés mellett önkéntes villamosenergia-vásárlási szerződést is kössenek dinamikus árképzéssel.

Az Európai Bizottság csak abban az esetben fogadja el bármely tagállam frissített helyreállítási tervét, ha az kellően teljesíti az egyes országoknak megfogalmazott országspecifikus ajánlásokat. A kormány azért vállalta be a rezsicsökkentés átalakítását, mert az Európai Tanács által júniusban elfogadott, Magyarországnak szóló ajánlásában a rezsicsökkentési rendszer átalakítását is szorgalmazták.

A kormány vállalása a gyakorlatban azt jelenti, hogy lehetőséget biztosít a lakossági és a mikrovállalati körnek, hogy a rezsivédett ellátás mellé önkéntes alapon olyan szerződést is köthessen energiakereskedővel, amelynek során dinamikusan árazott villamos energiához juthat. Így az éves átlagfogyasztási sávig benne maradhatnának a háztartások a rezsivédett körben, és az afelett vételezett mennyiségnél lehet akár jócskán spórolni az áramköltségeken – olvasható a 24.hu-n.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés