ACNEWS

Mellrákot okoz a Pompeii-i szuvenír

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
Balesetekről, sérülésekről és anyagi károkról számoltak be a tolvajok, miután egy kis szuvenírrel tértek haza Pompeiiből.
Hirdetés
Ad image

Pompeii-ről a Vezúv végzetes kitörése és az embereket betemető gyilkos hamu ugrik be először, ám azt kevesen tudják, hogy a városhoz egy átok is kötődik. A legenda szerint időszámításunk előtt 79-ben a Vezúv azért pusztította el a települést, mert lakosai erkölcstelenek lettek és nem tisztelték isteneiket.

A Pompeii-t sújtó átok állítólag azokra a helyszínre látogató turistákra is kihat, akik a városnézés után egy kis lopott szuvenírrel térnek haza – írja a 24.hu.

A lopott dolgokat általában a tolvajok küldik vissza egy levél kíséretében, amelyben az eredeti tulajdonosok bocsánatáért esedeznek. Továbbá balszerencséről, balesetekről, sérülésekről és anyagi károkról számoltak be, amelyek azután következtek be, hogy hazavittek egy tárgyat Pompeii-ből.

Az egyik legemlékezetesebb üzenet egy magát csak Nicole-nak nevező nőtől származik. A nő mozaikcsempéket, amforatöredéket és egy kis darab kerámiát küldött vissza levelében:

„Kérem, vegyék vissza őket, negatív energiák társulnak hozzájuk” – írta Nicole, aki azt állította, hogy 36 éves korára kétszer is kiújult a mellrákja.

„Nem akarom, hogy a családom és a gyerekeim tovább szenvedjenek az átoktól.”

Ám nem Nicole esete az egyedüli. A régészeti parknak az évek során több mint 200 ellopott tárgyat küldtek vissza, így idővel a vezetőség úgy döntött, hogy az ezeket kísérő levelekből kiállítanak párat. Azóta jóval kevesebb „szuvenír” hagyja el Pompeii-t.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés