ACNEWS

Negyven év tűnt el hirtelen a nagyapa életéből

Pixabay
Pixabay
Szörnyű autóbalesetet szenvedett egy férfi, ami után 40 évnyi emléke törlődött. Továbbra is hiszi, hogy még csak 24 éves.
Hirdetés
Ad image

A 64 éves Liciani D’Adamoba még 2019-ben rohant bele egy sofőr, miközben Olaszországban vezetett. A férfi kómába került, azonban, amikor felébredt, azt hitte, hogy 1980-at írunk ő pedig 24 éves és továbbra is Rómában él. Az utolsó emléke az volt, hogy 1980-ban elhagyja a házát, majd ütés érte a fejét ő pedig összeesett.

4 évtized esett ki

D’Adamot 2019-ben érte a baleset, azaz 4 évtized teljesen törlődött a memóriájából. Az idős férfinek a tükörbe nézni is nehezére esik, hiszen nem tudja összepárosítani a 24 éves énjét azzal az őszülő úrral, aki visszanéz rá. De nem ez volt az egyetlen problémája, amikor felébredt. Feleségét nem ismerte meg, hiszen az ő emlékezetében még csak 19 éves a lány, akit készül feleségül venni. Amikor meglátta a nejét nem ismerte fel. „Lucianónak hívott, és kíváncsi voltam, honnan tudja a nevemet. Teljesen idegen volt számomra.” – mondta D’Adamo.

D’Adamonak alkalmazkodnia kell ahhoz, hogy van egy 30-as éveiben járó fia, aki idősebb, mint ő volt, a baleset idején. Ráadásul az eltelt 40 évben Liciani nagypapává vált. Az unokákkal jól kijön, azonban nem nagypapa szerepkörben tetszeleg.

Hétköznapi dolgok is nehezen mennek

Az ébredés után az anyjával szeretett volna beszélni D’Adamo. Adtak is neki egy telefont, azonban a fejben még 1980-nas években járó férfi nem értette, mi az a modern eszköz. Közben eszébe jutott, hogy édesanyja elhunyt, arra azonban nem emlékszik, mikor és hogyan.

„Még mindig emlékszem arra, amikor az autóban utaztam. Egy képernyő Róma, vagy inkűbb Tuttocitta térképét mutatta, ahogyan egykor hívtuk. Miközben egy hang arra kért bennünket, hogy 100 méteren belül forduljunk jobbra.” – idézte a férfi ébredés utáni egyik legerősebb emlékét a Sun. Luciano elárulta, hogy még mindig sok kihívással kell megközdenie, miközben próbálja visszanyerni az emlékezetét. „Néha azt mondom, hogy szeretnék repülővel utazni, mert még soha nem volt rá alkalmam. Aztán a feleségem jelzi, hogy együtt is utaztunk már így, többek között Párizsba is.” – mesélte. Az elmúlt öt évben orvosok és pszichológusok sora dolgozott a férfivel és családjával, hogy segítsenek nekik visszanyerni az emlékeit.

D’Adamo nulláról kezdte újra az életét és egy iskolában dolgozik. A 2019-es baleset elkövetőjét azonban azóta se találták meg.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés