ACNEWS

2024. July 04.   |   Ulrik napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Az emberi test manipulációját kutatja Rippel Ferenc

Fotó: az EverDerm jóvoltából
Fotó: az EverDerm jóvoltából
Egyre gyakoribbak az ortopédiai problémák, mint a gerincferdülés. Rippel Ferenc artistaművész egy ősi technikával gyógyítja az embereket.
Hirdetés
Ad image

A mai modern világban egyre több ember szenved különböző ortopédiai problémáktól, köztük gerincferdüléstől és egyéb mozgásszervi betegségektől. A statisztikák szerint a gerincferdülés gyakorisága különösen magas a serdülők körében, de felnőttkorban is sokan küzdenek vele. A rossz testtartás, a mozgásszegény életmód és a genetikai hajlam mind hozzájárulhatnak ezen problémák kialakulásához.

Az ortopédiai betegségek, mint a gerincferdülés, a hát- és nyakfájdalmak, a térd- és bokaízületi problémák, valamint a váll- és karfájdalmak jelentős mértékben rontják az életminőséget. Szerencsére, ha időben felismerjük és megfelelő szakemberhez fordulunk, ezek a problémák hatékonyan kezelhetők és megelőzhetők.

A megfelelő szakember és életmód jelentősége

Az ortopédiai betegségek kezelése szoros együttműködést igényel a szakorvosokkal, csontkovácsokkal és gyógytornászokkal. A korai diagnózis és a személyre szabott kezelés jelentős mértékben csökkentheti a fájdalmakat és javíthatja a mozgásfunkciókat. A megfelelő életmód, beleértve a rendszeres testmozgást, a helyes testtartást és az egészséges táplálkozást, szintén alapvető fontosságú a megelőzés és a kezelés szempontjából.

A csontkovácsolás és testmanipuláció

A csontkovácsolás egy olyan ősi technika, amelynek célja a test szimmetriájának helyreállítása és a fájdalmak enyhítése. Az egyik legmodernebb és leghatékonyabb kezelési forma ebben a kategóriában a teljes testmanipuláció. Ez a technika nemcsak a gerincferdülés, hanem számos más mozgásszervi probléma kezelésében is hatékony.

Mi is a testmanipuláció?

A testmanipuláció egy innovatív kezelés, amely az ősi csontkovács technikán alapul. A kezelés során a terapeuta a test szimmetriájának beállítására, az ízületek mozgástartományának visszaállítására és a szervezet egyensúlyának helyreállítására törekszik. A kezelések már az első alkalommal is komoly segítséget nyújthatnak, legyen szó fájdalomról vagy megelőzésről.

A testmanipuláció előnyei

A testmanipulációnak rengeteg előnye van. Egyhíti a fájdalmat, növeli a mozgéstartományunkat, miközben segíti az izületeink helyes működését. De vajon pontosan miért is ajánlott mindenkinek? Az alábbi pontokban erre a kérdésre kerestük a választ.

  • Fájdalomcsillapítás: a testmanipuláció hatékonyan enyhíti a hát-, nyak- és derékfájdalmakat, valamint a váll-, térd- és bokaízületi problémákat.
  • Mozgástartomány növelése: segít visszaállítani az ízületek mozgástartományát, ami különösen fontos sportolók számára.
  • Test szimmetriájának helyreállítása: a kezelés során a test szimmetriája helyreáll, ami javítja az általános közérzetet és mozgáskoordinációt.
  • Prevenció és regeneráció: a testmanipuláció nemcsak a meglévő problémákat kezeli, hanem a megelőzésben is fontos szerepet játszik, segítve a test regenerálódását és a hosszú távú egészség megőrzését.

Testmanipuláció Magyarországon

Bár Magyarországon még nem elterjedt a testmanipuláció, az EverDerm Klinikán Rippel Ferenc artistaművész végez ilyen kezeléseket, aki külföldön tanulta ki ezt a gyógyítási formát. Az EverDerm Klinikán alkalmazott testmanipulációs technikák nemcsak a fájdalmak enyhítésére és a mozgástartomány visszaállítására fókuszálnak, hanem a test általános szimmetriájának és egyensúlyának helyreállítására is. (X)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés