ACNEWS

Az ész megáll! Ezért akarta megbünteni a kerekesszékes nőt a kalauz

Fotó: mavcsoport.hu
Fotó: mavcsoport.hu
A kalauz bírságot akart kiszabni a vonaton
Hirdetés
Ad image

Egy mozgáskorlátozott nő elmondta, hogy a nyaralásuk alatt barátaival úgy döntöttek, átvonatoznak Balatonföldvárra. A kalauz azonban bírsággal akarta súlytani. Méghozzá azért, mert nem jelentette be 48 órával korábban az utazási szándékát a vasúttársaságnak.

A MÁV állítása szerint nem igaz, hogy megbüntetnék az előzetes bejelentés nélkül felszálló kerekesszékes utasokat.

„Megnéztük a menetrendet, kiválasztottuk a vonatot, amely mellett ott volt a kerekesszékes embléma. Békésen ücsörögtem a behúzott fékjeimmel, amikor megjelent a kalauz. Határozott nyugalommal és nemmel válaszoltam arra a kérdésére, hogy bejelentettem-e az utazásomat. Mondtam, hogy nem, ma délelőtt döntöttem el a barátaimmal, hogy vonatozni szeretnénk. Ezen ő felháborodott, meg akart büntetni, mert – szerinte – ha nem jelentem be az utazást időben, nem tisztázott, hogy kinek a felelőssége, ha velem történik valami” – mesélte a nő.

A vasúttársaság azt elismerte, hogy az utazás előtt legalább 36 órával értesíteni kell a MÁV-START-ot (a 48 órát nem említik- a szerk). Ennek oka az, hogy „a vasúttársaság felkészülhessen, és minden szükséges intézkedést megtehessen a szolgáltatás biztosítása érdekében” – írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Amennyiben ugyanis a mozgáskorlátozott utas nem jelenti be előre utazási szándékát, akkor előfordulhat, hogy nem tudja elérni úti célját a tervezett időben a választott járattal.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés