ACNEWS

Az izraeli katona fejét 10 ezer dollárért árulta a Hamász

Hamász. Fotó: YouTube/CNN-News18
Hamász. Fotó: YouTube/CNN-News18
Egy elesett izraeli katona apja beszélt arról, hogy miután 19 éves fiát megölték, a Hamász terroristái 10 000 dollárért akarták eladni a fejét.
Hirdetés
Ad image

David Tahar, az Izraeli Védelmi Erők egykori őrmesterének, Adir Taharnak az édesapja azt mondta, hogy a Hamász visszaélt fia holttestével. A fiatal katonát a terroristák az október 7-i, Izrael elleni meglepetésszerű támadása során ölték meg.

„A terroristák, barbárok… lefejezték őt, és a fejét elvitték Gázába” – idézi Davidet, az apát a New York Post.

„Mindent megtettem, amit tudtam, nem volt könnyű, végül egy fej nélküli testet kaptam” – mondta, hozzátéve, hogy a védelmi erők nem akarták, hogy megnézze fia lemészárolt testét, de ő ragaszkodott hozzá. A gyászoló apa elmondta, hogy miután fia holtteste megérkezett a Herzl-hegyre, Izrael nemzeti temetőjébe, kinyitotta a koporsót, hogy saját szemével lássa, mi történt.

„Felismerhetetlen volt. A dögcédula, a DNS-teszt és a nadrágjában lévő dolgok alapján azonosítottam” – mondta David.

Ezt követően két hónapig David azért dolgozott, hogy megpróbálja kideríteni, mi történt a fia fejével. Legnagyobb megdöbbenésére végül talált egy Telegramra feltöltött videót, amely választ adott neki.

„Az internetet elárasztották a horrorvideók. Azt kell mondanom, hogy szinte mindent láttam, sajnos megtaláltam a fiam videóját, ahol látható, hogy a gyermekemnek nincs feje” – mondta.

Később David hivatalos hírt kapott arról, hogy a Hamász megpróbálta eladni a fia fejét, 10 ezer dolláros katonafejként hirdetve azt. Adir fejét később egy gázai fagyasztóban találták meg, egy zsákba rejtve, teniszlabdákkal és néhány irattal együtt.

„Ott voltak néhány terrorista dokumentumai és egy katona feje. Két és fél hónap után sikerült elhozniuk, ami megmaradt, valószínűleg ott is visszaéltek vele. Visszaszereztük a csontokat, amit találtak, DNS-tesztet végeztünk, fogakat is találtunk, és eltemettük. Jelenleg azon vagyunk, hogy Adirnak emlékművet állítsunk ” – mondta az apa.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés