ACNEWS

Az oroszok atomcsapást gyakorolnak az ukrán határon

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Közvetlenül az ukrán határon Oroszország megkezdte nukleáris erőinek gyakorlatát. Moszkva szerint ez "válasz egyes nyugati képviselők provokatív kijelentéseire".
Hirdetés
Ad image

A „nem stratégiai nukleáris fegyverek készenlétének” tesztelése az orosz állam „területi integritásának és szuverenitásának” biztosítása érdekében történik – áll a további közleményben.

Május elején maga Putyin rendelte el az Ukrajna közelében lévő katonák gyakorlatát. A fehérorosz Alekszandr Lukasenko nem sokkal később bejelentette, hogy országa is részt kíván venni a gyakorlaton.

Az orosz védelmi minisztérium akkor közleményben hangsúlyozta, hogy a gyakorlatok célja „az orosz nem stratégiai nukleáris erők harci feladatok végrehajtására való felkészültségének növelése”.

Éppen a múlt héten tette közzé az orosz védelmi minisztérium azt a videót, amely egy Yars nukleáris rakéta telepítését mutatja be. Az oroszok azt írták: „A tervezett harci gyakorlatok részeként a Joskar-Ola-i rakétaalakulat Yars rakétarendszerei a harci járőrútvonalakon való manőverezést gyakorolják„.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés