ACNEWS

Az oroszok előre megássák a saját sírjukat

Pixabay
Pixabay
Szoktatják magukat a csendhez, oldják a stresszt, és rávezetnek: jó élni. Egy bizarr trend jár most körbe Oroszországban.
Hirdetés
Ad image

A stresszoldó terápia nem kötelező, de hatásos. A leningrádi Pilatova életvezetési tanácsadó temetéseket szervez. Miről van szó? „Ez egy öntemetkezési gyakorlat” – magyarázza. Továbbá: „Az embereket koporsóba vagy közvetlenül a földbe temetik. Engem is temettek már koporsóban, de ez nem olyan nehéz. A koporsóban el lehet aludni”.

A „sírokat” a Ladoga folyó partján ássák, ahol a résztvevők – férfiak és nők – egymást temetik. Természetesen oxigénellátással. Az egész procedúra körülbelül egy órát vesz igénybe, bár van, akinek több időbe telik – a leghosszabb öntemetés három óra 20 percig tartott.

„Ez csak ráébresztett arra, hogy milyen jó ezen a bolygón élni. Milyen szép és értékes az itt töltött idő” – írja le egy férfi a föld alatti élményét. Mások azonban nem ennyire lelkesek: „A sír hideg, nehéz, nedves földből áll. Nekem ez nem tetszett. Az ember levegő után kapkod, úgy érzi, mintha fojtogatnák”.

Egy pszichiáter elmagyarázza a tudományos indoklást: „Amikor az ember el van vágva az érzékszervek által érzékelt külső tényezőktől, akkor szembesül a problémáival, neurózisaival, félelmeivel stb. Ilyenkor elhagyatottnak érezheti magát – de bizonyos esetekben ez pszichoterápiás célt is szolgálhat, és a legjobb esetben még érzelmi problémákat is megoldhat”. Ugyanakkor arra is figyelmeztet, hogy ez nem mindenkinek való. „Azoknak, akik nem annyira rugalmasak, egy ilyen helyzet sok pszichológiai traumát okozhat”.

Ez a fajta „temetkezési terápia” egyébként nem tisztán orosz jelenség. Más országokban is alkalmazzák – írja a krone.at

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés