ACNEWS

Az összes szabályt megszeged ezzel a gyilkos tésztával

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Gyorsan elkészíthető és olcsó: a világháló megőrül a spagetti all'Assassina-ért. Eláruljuk, miért - és hogyan készítheted el otthon.
Hirdetés
Ad image

Felejts el mindent, amit a tésztáról tudsz, mert a spagetti all’Assassina egészen másképp készül, mint a hagyományos tészta. A „megégetett” spagettit bemutató videók már több mint ötmillió megtekintést gyűjtöttek össze a TikTok-on.

A recept viszont egyáltalán nem új. Mint sok más hagyományos recept esetében, a spagetti all’Assassina pontos gyökerei sem teljesen tisztázottak, de állítólag az 1960-as években az apuliai Bari kikötővárosból származik.

Spaghetti all’Assassina azt jelenti, hogy „spagetti gyilkos módra”. A tésztát nem külön vízben, hanem a paradicsomszószban főzik meg és karamellizálják. Ez az elkészítési mód ropogósabbá és intenzívebb paradicsomízűvé teszi a spagettit.

De honnan származik a gyilkos elnevezés? Számos elmélet létezik. A legvalószínűbb azonban az, hogy egy apuliai szakács „meggyilkolta” a tésztáját, amikor véletlenül elégette, miközben egy gyönyörű nő vonta el a figyelmét.

https://www.tiktok.com/@the_pastaqueen/video/6954761719591783685?embed_source=121374463%2C121433650%2C121404358%2C121351166%2C121331973%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_blank&refer=embed&referer_url=www.heute.at%2Fs%2Fmit-dieser-killer-pasta-verstoesst-du-gegen-alle-regeln-120027880&referer_video_id=6954761719591783685

A lelkesedés oka azonban valószínűleg nem csak a készítés módja. Az étel olcsó, gyorsan elkészíthető, és tényleg megvan benne minden, ami ahhoz kell, hogy mindenki szeresse.

Így kell elkészíteni a gyilkos tésztát

Valószínűleg a legtöbb hozzávaló már megvan otthon ehhez az ételhez. Ehhez a recepthez elengedhetetlen egy nagy serpenyő, tapadásmentes bevonattal.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 liter víz
  • 150 g paradicsompüré
  • 0,5 teáskanál só
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 0,5 teáskanál piros chilipaprika, apróra vágva
  • 350 ml leszűrt paradicsom
  • 300 g spagetti
  • só és bors
  • egy kis olívaolaj

Forraljunk fel egy kevés vizet és a paradicsompürét, sózzuk meg, majd főzzük kis lángon tíz percig. Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat. Néhány másodpercig pirítsuk meg a fokhagymát és a chilit. Öntsük fel a paradicsompürével, és főzzük két percig.

Tegyük a nyers spagettit a serpenyőbe, és ügyeljünk arra, hogy a szósz ellepje. Rotyogjon néhány percig keverés nélkül. Fordítsuk meg a tésztát egy fogóval, és süssük a másik oldalán, amíg megbarnul és karamellizálódik.

Ezután adjunk hozzá még egy kicsit a paradicsomos vízből. Amikor a paradicsomos víz elpárolgott, hagyjuk a tésztát rövid ideig pirulni, mielőtt még több paradicsomos vizet adnánk hozzá. Ismételjük a lépéseket, amíg a tészta al dente nem lesz.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés