ACNEWS

Az Unió rendőrei vették át a hatalmat a magyar vasút felett

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook
Mától razzia razziát követ – a vonatokat és a vasúti átjárókat „lepik el” az unió vasúti rendőrei. De csak két napig.
Hirdetés
Ad image

Az európai akció elsődleges célja a vasúti átjárókban a szabálytalan áthaladás megelőzése, illetve a vagonok és azok működéséhez szükséges eszközök, berendezések rongálásának megakadályozása.

A megelőzésre kerül a hangsúly, bár két nap alatt aligha lehet bármely mentalitás megváltoztatása.

Hangsúlyos lesz a jelzőberendezések, a közlekedés biztonsága szempontjából nélkülözhetetlen eszközök, valamint az utasok tájékoztatására szolgáló rendszerek megrongálásának megelőzése.

Az egyenruhások ellenőrzik a hazai és nemzetközi személyszállító vonatokat is. Figyelmet fordítanak az utasok és a jegyvizsgálók sérelmére elkövetett jogsértések megelőzésére, megszakítására, de arra is ügyelnek, hogy senki ne szálljon fel a mozgó vonatokra, vagy ugorjon le azokról. Az akcióban szerepet kap a megelőzés is, a gyermekek figyelmének felhívása a vasúti közlekedés biztonságára.

Az Európai Unió kiemelt hangsúlyt fektet a vasúti közlekedés biztonságának fenntartására és fokozására. A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) folyamatosan koordinálja az erre irányuló intézkedéseket. Ők veszek rész a kétnapos akcióban.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés