ACNEWS

Az utolsó induló géppel tudtak hazajönni Keróék Szentpétervárról – Úszott a gázsi is?

Az utolsó induló repülőgépek egyikével jöttek haza Oroszországból Kerényi Miklós Gáborék.

Hirdetés
Ad image

Az utolsó induló repülőgépek egyikével jöttek haza Oroszországból Kerényi Miklós Gáborék.

Pont egy héttel ezelőtt volt Szentpéterváron Kerényi Miklós Gábor, a fia Máté, Szendi Szilvia és Ökrös Tibor zenekara egy közös műsoruk miatt. A csapat a Zenés Komédia Színházban lépett fel az intézmény igazgatója, Jurij Schwarzkopf 75. születésnapi köszöntésének alkalmából. Akkor még nem sejtették, hogy a legrosszabb fog bekövetkezni…

„Rengeteget dolgozom kint Szentpéterváron. 15 éves baráti, szeretetteljes kapcsolatom van az ottani színházzal – kezdte lapunknak Kero. – Felkértek, hogy rendezzek meg egy gálaestet, ezért kivittük Mátét, Szilvit és egy cigányzenekart. Nagyon szép munkafolyamat volt, eredményes volt az egész társulat. Aztán egyszer csak megkaptuk a hírt a próbák közepén, hogy kitört a háború… Ilyen szomorú és elkeseredett embereket ott, abban a pillanatban még egész életemben nem láttam. A társulat nagyon vegyes, vannak kazahok, csehek, litvánok, oroszok, ukránok stb. Csak néztek egymásra, hogy mi lesz. Nagyon megindító volt. Az előadáson végül nem látszott a tragikus bejelentés, sikeresen zártuk.”

Persze a rendezőt is megrázta a hír, főleg azért, mert gyakran jár Oroszországba a munkái miatt, jelenleg is hat darabja fut kint.

„Rettenetes hír volt. Azt hittem, ilyen nem fordulhat elő, iszonyatos ennyire közel lenni a háborúhoz. Az utolsó induló repülőgépek egyikével sikerült hazajutnunk, nagyon izgultunk közben. Mikor végre leszálltunk Ferihegyen, egy pillanat alatt átjutottunk az ellenőrzésen, akkor már megnyugodtunk.”

A baj itt viszont még nem ért véget, ugyanis Oroszország gazdasági helyzete jelenleg a rendezőre is kihat.

„A gálaestet én barátságból vállaltam el, a többiek kifizetése viszont nem lesz egyszerű, hiszen leálltak az utalások. De ez a legkisebb probléma. A színházba, ahol állandóan játszunk, most három művészünk ment volna ki, de nem tudom, hogy lesz ez a jövőben. Következő év márciusában is lenne Szentpéterváron egy premierem, de az, hogy merre változik most ott a gazdaság, sport, művészet, kultúra, ami a nemzetek közti barátságot létesíti meg, nem lehet megmondani. Mi lesz ezzel az egésszel? Nem tudjuk egyelőre hogyan folytathatjuk…”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés