ACNEWS

Azbej Tristan: A kormány nemzetmegtartó erőként tekint a kereszténységre

A magyar kormány a kereszténységre nemzetmegtartó erőként tekint, ezért mára több mint 3000 templomot újított fel és 120 templomot épített Magyarországon és a határokon túl - mondta a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára vasárnap Érden.

Hirdetés
Ad image

A magyar kormány a kereszténységre nemzetmegtartó erőként tekint, ezért mára több mint 3000 templomot újított fel és 120 templomot épített Magyarországon és a határokon túl – mondta a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára vasárnap Érden.

Azbej Tristan az Érdligeti Református Egyházközség által emelt, az üldözött keresztényeknek emléket állító emlékfal felavatásán arról beszélt, hogy a magyar templomfelújítási programban újult meg az érdligeti református templom is, és létesült az emlékfal.

Hozzátette: a templom az a hely, ahol iránytűként szolgáló gondolatok hallhatók emberképről és társadalomfelfogásról, valamint az emberi méltóságról, a családról és a nemzetről. Az üldözött és mártír keresztyének emlékfala arra emlékeztet, hogy a keresztyén szabadság megvédése olyan parancs, amely túlmutat Magyarország határain – mondta az államtitkár.

Az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár hangsúlyozta: a cselekvés szabadságának kultúrája a magyarokat arra kötelezi, hogy segítsék üldözött keresztyén testvéreiket és reményt adjanak nekik.

A Hungary Helps Programnak az üldözött keresztények megsegítése a célja – tette hozzá, kiemelve, a program mára félmillió, többségében keresztény embernek tette lehetővé, hogy a szülőföldjén maradhasson vagy visszatérhessen oda. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés