ACNEWS

Aziz az igazi! – Gyrososból lett a fiatalok sztárja

„Aziz az igazi!” – szinte mindenhol ez a szlogen hallható mostanában, ha valaki felmegy a fiatalok által egyik leglátogatottabb közösségi oldalra, a TikTok-ra. Az 50-es éveiben járó marokkói származású férfi, 20 éve nyitott egy gyorséttermet a 18. kerületben, ahol csodájára járnak különleges gyrosainak. Aziz azonban nemcsak más élményt nyújt ezzel az étellel, hanem igazi sztáralkat, ezt pedig hamar felismerték az emberek. Mára több mint 25 ezren várják az újabb és újabb videóit. A titka pedig; maga a szeretet és a tisztelet. Mikor az interjút készítettük vele, éppen akkor is élőben közvetítette napi munkáját, és kígyózó sorok álltak a pultja előtt

Hirdetés
Ad image

„Aziz az igazi!” – szinte mindenhol ez a szlogen hallható mostanában, ha valaki felmegy a fiatalok által egyik leglátogatottabb közösségi oldalra, a TikTok-ra. Az 50-es éveiben járó marokkói származású férfi, 20 éve nyitott egy gyorséttermet a 18. kerületben, ahol csodájára járnak különleges gyrosainak. Aziz azonban nemcsak más élményt nyújt ezzel az étellel, hanem igazi sztáralkat, ezt pedig hamar felismerték az emberek. Mára több mint 25 ezren várják az újabb és újabb videóit. A titka pedig; maga a szeretet és a tisztelet. Mikor az interjút készítettük vele, éppen akkor is élőben közvetítette napi munkáját, és kígyózó sorok álltak a pultja előtt várva, hogy részesülhessenek a hamisítatlan marokkói életérzésből.

– Kérlek, mesélj kicsit arról, honnan indultál.

– Marokkó fővárosában, Rabatban születtem. Később Svédországban tanultam és éltem ott egy ideig. Aztán egy ismerősöm egyszer elhozott Magyarországra, és annyira megtetszett, hogy úgy döntöttem, itt maradok.

– Mi tetszett meg ennyire Magyarországban?

– Megszerettem az itteni klímát, a hely kinézetét, az emberek mentalitását. 1990 óta vagyok Magyarországon. Először a 7. kerületben foglalkoztam fűszerekkel, később ezt megszüntettem és eldöntöttem, hogy inkább csinálok egy gyros éttermet. 2002-ben pedig megnyitottam az üzletet, ami azóta is megy. A feleségemmel is itt ismerkedtem meg 30 évvel ezelőtt.

– Miben más a te gyrosod, mint amit a belvárosi utcai árusoknál lehet kapni?

– Ez elkészítésben, a páclében és abban, hogy marokkói fűszereket használok.

– Mit gondolsz, mitől olyan népszerű a te ételed és személyed?

– Hát a szeretet miatt! Ha van benned szeretet és azt tovább adod az embereknek, akkor szívesebben jönnek hozzád. Szebben beszélnek veled, többször látogatnak. A szeretet az alapja mindennek. Teljesen mindegy, milyen ember jön be, felnőtt, gyerek, jókedvű vagy rosszkedvű, mindig jó élménnyel távoznak. Ha nincs benned szeretet, akkor nincsen semmid. Akkor egyszerűen nincs élet! Ez nagyon fontos. Ez az életem alapja. A másik pedig, hogy szeretni kell, amit csinálsz. Onnantól már nincsen gond. Nem elég, ha egyszerűen csak ételt adsz, azt jó érzéssel kell párosítani. A mai világban azért olyanok sokszor az emberek amilyenek, mert nem kapnak szeretetet. Itt viszont megkapják. Nagyon kedvelem ezt a népet. Támogatom Magyarországot, és a magyar embereket. Ez egy nagyon jó ország. Ha dolgozom és teszek azért, hogy elérjek valamit, akkor van eredménye.

– Hogyan született meg az ötlet, hogy TikTok csatornát készítesz magadnak?

– Tavaly novemberben bejött egy lány és nagyon tetszett neki ez a hely. Lefotózta, videókat készített és felrakta a TikTokra. Mikor elment, leültem és megnéztem, mi ez az oldal. Aztán megtetszett és megcsináltam a saját csatornámat. Nem terveztem vele előre semmit, csak felteszem amit készítek, a munkafolyamatot és kész. Talán a természetesség tetszik benne az embereknek.

– Gondoltad volna, hogy ennyire népszerű leszel? Mára több, mint 25 ezer követőd van.

– Nem hittem volna. Örülök neki, és sok szeretetet küldök mindenkinek. Nem is az a lényeg, hogy mennyien követnek, hanem, hogy normális és emberi maradj.

– 20-30 év múlva is itt leszel szerinted?

– Nem tervezek. Szeretem ezt az országot, és nem szívesen hagynám itt a magyar népet és az üzletet 20 év után. Nálunk marokkói embereknél nem szokás tervezni. Dolgozom amíg lehet, de hogy később mi lesz, azt csak Isten tudja. Most csak örülök, hogy ezt csinálhatom, és itt lehetek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés