ACNEWS

Bajban Perez: összetörte a Red Bullt, 3 perc elég volt hozzá

Nem Perez napja a mai: rögtön a falba vitte a Red Bullt/fotó: AcNews
Nem Perez napja a mai: rögtön a falba vitte a Red Bullt/fotó: AcNews
Még a szakemberek sem emlékeznek hasonlóra, hogy valaki az első szabadedzésen ilyen rövid idő alatt összetörje az autóját.
Hirdetés
Ad image

Fájhat Sergio Perez feje, hiszen szeretné a csapata és persze saját maga számára  is bebizonyítani, hogy valóban a világ leggyorsabb pilótái között van a helye. Ehelyett kudarcot kudarcra halmoz, az elmúlt öt alkalommal képtelen volt bekerülni a Q3-ba, azaz az első 10 rajthelyre.

A Magyar Nagydíj első szabadedzésén pedig mindössze  3 perc elég volt neki, hogy az 5-ös kanyar előtt falba vezesse a Red Bullt. Emiatt előkerült a piros zászló, és csak bő 10 perccel később folytatódott a szabadedzés. Amit az időközben eleredő eső nehezített meg.

Az első szabadedzésen Fernando Alonso kétszeres világbajnok nagyot villant, előbb két másodpercet adott a mögötte autózó versenytársainak, majd két tizedre feljött mögé a csapattársa, Lance Stroll.

Alonso ezt követően kiment a boksz-utcába, onnan figyelte, amint vetélytársai folyamatosan javuló köridőkkel váltogatják egymást az élen. Max Verstappen még rajta is túltett: lazán kiszállt az autójából, és elsétált úgy, hogy egy mért kört tett volna.

Végül az első szabadedzést George Russel, a Mercedes pilótája nyerte, de úgy tűnik, hogy az Aston Martin ott lehet az élbolyban a vasárnap 15.00 órakor kezdődő Magyar Nagydíj legvégén.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés