ACNEWS

Bajor Imre és Koós János emlékmúzeum nyílik Fülén

Így őrzik és ápolják a faluban a két legenda emlékét.

Hirdetés
Ad image

Így őrzik és ápolják a faluban a két legenda emlékét.

Ki hinné, már kilenc éve nincs köztünk Bajor Imre, aki ma ünnepelné 66. születésnapját. Az ország nagy nevettetője pályafutása során megszámlálhatatlan filmes és tévés produkcióban közreműködött, többek között a Pasik és a Heti Hetes egyik oszlopos tagjaként emlékezhetnek rá a nézők.

A legendás színész a halála előtt súlyos betegségben szenvedett, agydaganata volt. Hosszas küzdelem után életének 57. évében örökre elaludt. Legjobb barátját, Koós Jánost mélyen megrázta a hír.

„Imikém, hamarosan találkozunk!” – búcsúzott tőle a temetésén az énekes.

A két legendát számtalan közös élmény kötötte össze. Fülén, az egymáshoz közeli nyaralójukban rendszeresen összejártak, reggelente kutyasétáltatásra indultak, valójában a falu kocsmájában kezdték együtt a napot. Családjaik is közeli viszonyt ápoltak, hiszen Koós volt Bajor gyermekeinek a keresztszülője.

Nem csoda, hogy Koós János szinte képtelen volt feldolgozni a színész elvesztését, még a temetéskor sem akart búcsúbeszédet mondani. Sokáig arra sem volt ereje, hogy a Farkasréti temetőhöz kimenjen meglátogatni Bajor sírját. Mindig azt mondta: „Imre nem halt meg, itt van velem.” És rámutatott a színész fotóira.

Öt évvel később Koós János követte barátját az angyalok közé. Füle lakói máig fájó szívvel gondolnak vissza a komikusokra. Emlékük azóta sem kopott meg, sőt, a jövőben kiállítást is terveznek, ami szinte megidézi majd az elhunyt művészeket.

„Jelenleg még folynak a tárgyalások és egyeztetések a hozzátartozókkal, de amennyiben meg tudnak állapodni, akkor szeretnénk egy emlékmúzeumot kialakítani a közösségi házban” – kezdte lapunknak Füle polgármestere, Kiss Róbert.

„Fényképeket, emléktárgyakat állítunk majd ki, de Bajor úr szivarja és a kedvenc széke is helyet kap ott” – ígérte a polgármester. Majd elárulta, tudomása szerint Bajor Ime és Koós János törzshelyén, a Hársfa kocsmában is terveznek egy emléktáblát kihelyezni.

 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés