ACNEWS

Bakondi: A kormány foglalkozik azzal, hogyan alakítsa át a határőrizetet

Hosszabb időre stabil határőrizeti rendszert kell kialakítani, ezért a kormány foglalkozik azzal, hogy milyen változtatásokat hajtson végre - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Hirdetés
Ad image

Hosszabb időre stabil határőrizeti rendszert kell kialakítani, ezért a kormány foglalkozik azzal, hogy milyen változtatásokat hajtson végre – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Bakondi György közölte: fontolgatják, milyen módosítások legyenek a határt védők számában, valamint a határőrizet „módszertanában”. Arról is egyeztetnek, miként lehetne jobban bevonni a polgárőrséget – tette hozzá.

A kormány hosszú távú stabil határőrizeti rendszer kiépítésére törekszik – jelentette ki Bakondi György, megjegyezve: az illegális bevándorlás belátható időn belül nem szűnik meg.

A főtanácsadó közölte, hogy idén már 9500 migránst fogtak el, míg tavaly ugyanebben az időszakban csupán 6100-at, vagyis növekedés tapasztalható az illegális bevándorlók számában. Mindeközben az embercsempészek egyre agresszívabbak – tette hozzá.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés