ACNEWS

Balhés magyar fociszurkolók kerültek bajba, 5 konzul segít rajtuk

Kabaréba illő történettel végződött a két rivális rangadója Fotó: Pixabay
Kabaréba illő történettel végződött a két rivális rangadója Fotó: Pixabay
A magyar válogatott focimeccsére 1500 focidrukker érkezett Litvániába, közülük többen is a rendőrségen éjszakáztak.
Hirdetés
Ad image

Letették a magyar szurkolók a névjegyüket Kaunasban, pedig a meccs csak este kezdődik. Erről Szijjártó Péter külügyminiszter – aki éppen Pekingben tartózkodik – adott tájékoztatást az MTI-nek.

Mint mondta, előző nap néhány magyar állampolgárt előállítottak, illetve őrizetbe vettek a helyi rendőrök. Bár a csoport néhány tagját már elengedték, ketten vannak még vizsgálati fogságban vannak. De az ígéretek szerint a meghallgatásukat követően hamarosan ők is szabadlábon távozhatnak majd.

Hozzátette: öt magyar konzul is a mérkőzés helyszínén lesz, hogy segítsen a bajba került magyaroknak. Rajtuk kívül az Országos Rendőr-főkapitányság is küldött ki rendőröket, akik a magyar szurkolókkal együtt ott lesznek a stadionban.

„Konzulunk, kollégánk természetesen folyamatosan kapcsolatban van a hatóságokkal és az őrizetben lévő két magyar állampolgár egyikével. És reméljük, ez a kérdés a mai napon, még a mérkőzésig megoldódik, több ilyen problémánk pedig remélhetően nem lesz a mai nap folyamán” – mondta a magyar miniszter, aki mindenkinek jó szurkolást és magyar győzelmet kívánt.

„Azt kérem mindenkitől, hogy vigyázzanak magukra, és ha bármifajta ügyes-bajos dolguk akad, akkor forduljanak bizalommal azon öt konzul kollégám egyikéhez, akik már a helyszínen vannak. Őket a +370 655 54 343 ügyeleti telefonszámon lehet elérni, akár már most is.”

.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés