ACNEWS

Balmazújváros: belharc miatt nem kapnak bért a dolgozók

Ferenczi Mária Erzsébet is azok között a képviselők között van, akit a balmazújvárosi polgármester kirúgna Fotó: Facebook
Ferenczi Mária Erzsébet is azok között a képviselők között van, akit a balmazújvárosi polgármester kirúgna Fotó: Facebook
Egymással harcolnak a város vezetői, közben 300 dolgozó azért imádkozik, hogy megkapja az októberi fizetését.
Hirdetés
Ad image

Mint azt az AcNews megírta, már ötödik napja hiába várnak a fizetésükre a balmazújvárosi önkormányzat dolgozói. Közülük sokan hónapról hónapra élnek. Jön a hétvége, érdekel valakit, hogy a családanyák miből főznek vasárnapi ebédet? Hegedüs Péter polgármestert napok óta hiába keressük, hogy válaszoljon a kérdéseinkre. Pedig a súlyos anyagi gondokkal küzdő város számláján, mondta lapunknak Ferenczi Mária Erzsébet képviselő, több mint 170 millió forint parkol. Ebből biztosan futná a dolgozók kéthavi fizetésére is. Az ügy megosztotta a helyi képviselő testület tagjait.

„Rossz a hangulat Balmazújvárosban. Egy hete a polgármester követői tüntetést szerveztek ellenünk. Hogy miért? Mert a hat kritikus hangot megütő képviselőt – így engem is – ellenségnek tekint a város vezetője. Társaimmal csak egyeztetett időpontban, Hegedüs Péter polgármester jóváhagyásával léphetünk be a hivatalba” – kezdte a bajok sorolását az AcNews-nak Ferenczi Mária Erzsébet képviselő.

Feljelentik egymást a képviselők

„Balmazújvárosban szerintem nem ellenségképet kell építeni, hanem a várost. Megállítanak a dolgozók az utcán, panaszkodnak, segítséget kérnek – folytatta Ferenczi Mária Erzsébet. – Sokan vannak közöttük, akik lakáshitelt fizetnek, gyereket nevelnek. Nekik már a mindennapi megélhetésük került veszélybe. Ha tudok, persze, segítek. De az nem megoldás, hogy a polgármester nem utalja el a dolgozók fizetését. Talán így próbál minket zsarolni? Azt hiszi, a nép haragja majd rávesz minket, hogy úgy táncoljunk, ahogy ő fütyül?”

Miközben az amúgy is nehéz helyzetben lévő városnak sürgető szüksége lenne a legendás pénzügyi szakember tudására, tanácsaira. És az együttműködésre. Ezzel szemben a polgármester kirúgná a vele szemben kritikus összes képviselőt. Ezt ő a FB oldalán írta meg. Bár a testület egy szavazattöbbséggel már működőképes lenne, nyár óta nem nincs együttműködés. Helyette bíróságra járnak. Ferenczi Mária Erzsébet képviselő ellen 11 büntetőfeljelentést tettek az ellenfelei rágalmazás, becsületsértés miatt. A képviselőnő újságolja, hogy egyet első fokon már megnyert. De hol van még a vége?

Nyomoz a hatóság, vizsgálódik az Államkincstár

„Azzal kéne kezdeni a rendrakást, hogy az önkormányzat tavalyi költségvetését átvizsgáljuk. Erre a polgármester nem hajlandó. Ezért Dobi Sándorné képviselő társammal ismeretlen tettes ellen feljelentést tettünk a Nemzeti Nyomozó Irodán. Onnan az ügy elfogultság miatt átkerült egy másik vármegye hatóságához. Hétfőre beidéztek minket tanúkihallgatásra. Közben soron kívül bejelentkezett a Magyar Államkincstár, hogy pénzügyi ellenőrzést hajtson végre” – tette hozzá a képviselőnő.

Ferenczi Mária Erzsébet és öt társa előterjesztésben kérte, hogy soron kívül ma, azaz csütörtökön délután 5 órakor üljön össze a testület. És sürgősséggel döntsön arról, hogy a polgármester még ma fizesse ki a dolgozók munkabérét. Az AcNews ezzel kapcsolatban is újra kereste Hegedüs Péter polgármestert, de csak a titkárnőjét értük el. Ő ismét szabadkozott, hogy a telefonszámunkat átadta a polgármesternek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés