ACNEWS

Atombombával viccelődtek a Barbie film alkotói

Fotó: Youtube/ Barbie
Fotó: Youtube/ Barbie
A Warner Bros bocsánatot kért, miután egy hivatalos Barbie oldal válaszolt az atombomba képeket tartalmazó ’Barbenheimer’ mémekre.
Hirdetés
Ad image

A Barbenhaimer mém onnan ered, hogy az elmúlt hetekben a legnépszerűbb filmek az Oppenheimer, illetve a Barbie film volt. Sokan egymás után nézik meg a két mozit, ennek alapján pedig összeolvasztották a két címet. Ehhez rengeteg internetező készített vicces képeket. Néhány szerkesztett fotón a címszereplőt alakító Margot Robbie-t gombafelhős frizurával ábrázolták. Aztán egy hivatalos Barbie filmes oldal válaszolt: „Ez a Ken egy igazi stylist”.

A Barbie-t a tervek szerint augusztus 11-én mutatják be Japánban – öt nappal a Hirosima elleni atombombatámadás 78. évfordulója után – írja a BBC.

A japán közösségi médiafelhasználókat feldühítő további mémképek között szerepel egy olyan, amelyen az „atombomba atyjaként” ismert Robert Oppenheimert alakító Cillian Murphy látható, amint a Barbie színésznőjét a vállán viszi át egy égő városon. A Barbie-film hivatalos fiókja erre is válaszolt: „Ez egy emlékezetes nyár lesz”.

A Warner Bros Japan saját Barbie-filmes fiókján közzétett közleményében a cég azt írta, hogy „rendkívül sajnálatos, hogy a ‘Barbie’ című film amerikai főhadiszállásának hivatalos oldala a ‘Barbenheimer’-rajongók közösségi médiás bejegyzéseire reagált”.

Egy nappal később a cég amerikai központja közölte: „A Warner Bros sajnálja a közelmúltban történt érzéketlen közösségi médiakapcsolatát. A stúdió őszintén bocsánatot kér”.

A feljegyzett halálos áldozatok száma becslések, de úgy vélik, hogy Hirosima 350 000 lakosából körülbelül 140 000-en haltak meg az 1945. augusztus 6-i robbanásban. Legalább 74 000 ember halt meg, amikor három nappal később Nagaszakit bombázták. A bombák által kibocsátott sugárzás miatt az azt követő években több ezer ember halt meg sugárbetegségben.

Egy közösségi média felhasználó a következőket írta: „A nagyapám Hirosimában volt néhány nappal az atombomba ledobása előtt. Azok között, akik meghaltak a gombafelhő alatt, sok gyerek volt, akik abban a korban voltak, amikor még Barbie babákkal játszottak”.

Az Oppenheimer forgalmazója egyelőre nem közölte a film japán bemutatásának időpontját.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés