ACNEWS

Bedrogozva verekedtek a bokszolók a nyíregyházi diszkó előtt

Hadüzenetettel ért fel az egyik drogos támadó fenyegetése.

Hirdetés
Ad image

Hadüzenetettel ért fel az egyik drogos támadó fenyegetése.

Letartóztattak két nyíregyházi biztonsági őrt, akit azzal gyanúsítanak, hogy a Sóstói úti Mamma Mia diszkó előtt megvert két bedrogozott bokszolót és azok édesapját. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés és csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság ügyében indított nyomozást.

Az esetről az AcNews is beszámolt. Annyi már kiderült, hogy a kis híján tragédiával végződő verekedést a diszkóból kitiltott 19 és 21 éves fivérek kezdték, akik közül az egyikük a korosztályában háromszoros országos bajnok. K. Tamás biztonsági őr viszont túllépte a jogos önvédelem határait, míg a másik portás, G. Gyula tévedésből került a hatóság látókörébe.

Tény, hogy az őrök nem engedték be a diszkóba az onnan kitiltott F. Martint és testvérét, Patrikot. Martin egy vasbokszerrel szemen ütötte F. Miklós biztonsági őrt, ezzel elszabadult a pokol. A verekedés végén a F. Miklóst súlyos szemsérüléssel, míg az egyik támadót, F. Józsefet életveszélyes állapotban vitték a mentők kórházba.

Amikor a rendőrök megjelentek a helyszínen, senki nem értette, hogy a verekedést kirobbantó testvérpár a sérült apját hátrahagyva miért menekül a nagyszülőkhöz. Erre is fény derült, mikor F. Martin a zsebéből eldobott egy fehér port tartalmazó csomagot.

Martint a nagyszüleinél találták meg a rendőrök, az elvégzett drogteszt nála és a testvérénél is pozitív lett. Ennek ellenére egyelőre mindketten szabadlábon védekezhetnek. Nem úgy, mint a két biztonsági őr, K. Tamás és G. Gyula, akiket egy hónapos letartóztatásba helyezett a bíróság.

Az indoklás szerint esetükben a várhatóan súlyos ítélet indokolja a kényszerintézkedést. Ugyanakkor a rendőrség birtokába került egy hangfelvétel, amelyen az egyik későbbi támadó a diszkó bejárata előtt afféle hadüzenetként gyalázza, sértegeti azt a biztonsági őrt, akit később megtámadott.

Az Acnews kérdésére dr. Bárdi Béla ügyvéd elmondta: nem ért egyet védence, G. Gyula letartóztatásával. Ugyanis ő nem volt részese a verekedésnek, ezért fellebbezett a legsúlyosabb, a szabadságát korlátozó kényszerintézkedés ellen.

Az AcNews információja szerint a verekedést kirobbantó fiúk apja, F. József koponyazúzódást szenvedett, bordái átszúrták a tüdejét, jelenleg az intenzív osztályon ápolják. A megvert biztonsági őr akkora ütést kapott a szemére, hogy a látása megmentéséért küzdenek az orvosok. Eközben budapesti roma jogvédők péntek este tüntetést szerveznek Nyíregyházán, a Mamma Mia diszkó parkolójába.  

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés