ACNEWS

Mínusz 4 fokos hideg volt hajnalban

A hajnaléi fagyok érkezésével véget ér a parlagfű szezon Fotó: Pixabay
A hajnaléi fagyok érkezésével véget ér a parlagfű szezon Fotó: Pixabay
Felsóhajthatnak a parlagfű allergiától szenvedők: megérkezett a fagy, az ősz eddigi leghidegebb éjszakáját Nyírtasson mérték.
Hirdetés
Ad image

Általában 5-15 fokkal mértünk alacsonyabb értéket hétfőn hajnalban, mint a korábbi éjszaka – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Facebook közleményéből. Azt már az AcNews teszi hozzá, hogy a hajnali fagyokkal végre-valahára véget ér a parlagfű szezon. Ami igazán jó hír az allergiások számára. Az OMSZ közleménye szerint az északkeleti országrészben nagy területen csökkent 0 fok alá a hőmérséklet, de a leghidegebb Nyírtasson volt. Ott mínusz 4,2 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála.

Rettenetes volt a cúg

„Reggel nagyon hideg volt, este még lefekvés előtt begyújtottunk, de hajnalban rettenetes volt a cúg, nagyon fáztunk – válaszolta az AcNews kérdésére a Nyírtasson élő Kiss Attila. – Még tavaly szedtem az erdőben annyi tüzelőt, amivel decemberig kihúzom. Amúgy 4 ezer forint körül van egy mázsa tűzifa, de ez nagyon drága nekem, mert épp munkanélküli vagyok. Majd ha mínusz 10 fok alá zuhan a kinti hőmérséklet, akkor hajnalban is befűtök. De abban reménykedem, hogy enyhe lesz az idei tél.”

Napközben meleg lesz

Hétfőn alapvetően közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, inkább csak időszakos szakadozások lehetnek a felhőzetben. Elszórt jelleggel, nagyobb eséllyel az ország északi felén lehet gyenge eső, záporeső. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. Hajnalban 1-15, nappal a felhősebb északkeleti régióban 9-14, míg másutt döntően 15-22 fok között valószínű.

Kedden gyengén és erősebben felhős területek, időszakok is lesznek. Elvétve előfordulhat gyenge eső. Az északnyugati szél néhol időnként megélénkül. A hajnali 2-13 fok után, délután 16-24 fok várható. Északkeleten lesz a hidegebb idő.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés