ACNEWS

Beintett Bécs is az elektromos rollereknek

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Egyre több a gond Európa-szerte az e-rollerekkel.
Hirdetés
Ad image

Látszólag tök praktikus a csendes elektromos rollerekkel suhanni a nagyvárosok útjain, az ember gyorsan eléri vele az úti célját és közben a környezetet is kíméli. Azonban a használatuk végén sokszor a leállítás és az elindulás között is elképesztően bosszantó és zavaró ez az eszköz.

Kezdve azzal, hogy szabálytalanul, a járdán száguldozók veszélyeztetik a gyalogosokat. És persze magukat is. Olyanok is használják, akiknek fogalmuk sincs a KRESZ-ről, gyakran részegen a közúti forgalmat és magukat is veszélyeztetik. És nem a kijelölt parkolóhelyen hagyják az e-rollert, hanem ahol éppen eszükbe jut.

Párizsban például behajigálják őket a Szajnába, de Budapesten is halásztak már ki e- rollert a Dunából. Bécsben is rendkívül rossz tapasztalatok vannak ezzel az eszközzel kapcsolatban, ezért ott megrendszabályozzák a használatát.

Jövő hét péntektől, azaz május 19-től csak a kijelölt mobilitási pontokon illetve parkolóhelyeken lehet letenni a közösségi e-rollereket. Nem lehet majd behajtani velük a kórházak, lakóövezetek környékére sem.

Sőt, a Stephansplatzon, a Kärtner Straßén vagy a Naschmarkton is automatikusan leállnak majd a járművek. Szigorúbb lesz az ellenőrzés, és az osztrák főváros azonnal elszállíttathatja a szabálytalanul lerakott rollereket. A tulajdonos költségére, persze – írta a Player.

A szabályok betartását a jövőben a közterület-felügyelők ellenőrzik, akik büntetést is kiszabhatnak, a szolgáltató pedig köteles azonnal megszüntetni a szabálytalanságot.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés