ACNEWS

2024. September 17.   |   Zsófia napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Belahalt a vízosztásba egy 25 éves egyetemista

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
A 25 éves férfi vizet osztott a rekkenő hőségben, amikor a rendőrök elkapták. Percekkel később már halott volt.
Hirdetés
Ad image

A 25 éves Mugdho egyetlen vétke az volt, hogy vizet osztott Banglades fővárosában a tüntetőknek. Az egyetemista fiú 15 perccel később már halott volt. Egy rendőri lövedék a homlokába fúródott, amikor megállt pihenni egy pillanatra a karton vízzel, amit cipelt magával. A barátai azonnal kórházba vitték a férfit, de már túl későn.

A július 18-i halála előtt Mugdhóról készült egy videó, amelyen vizet osztogat, miközben arra biztatja az embereket, hogy ők is vonuljanak az utcára, és követeljenek igazságot az elvesztett életekért. A kormányzati állásokra kvótarendszert vetettek ki Bangladesben nemrég, ami óriási felháborodást keltett. A békés tüntetésből hamarosan országos mozgalom lett és a miniszterelnök, Sheikh Hasina leváltását követelték. A tüntetések pedig véres összecsapássokká alakultak, ami a CNN információi szerint 300 ember halálát okozták. Ebből az UNICEF adatai alapján legalább 32-en gyerekek voltak.

A mártírhalált halt Mugdho matematikusként tanult, és ikertestvérével, Snigdho-val azt tervezték, hogy Olaszországba költöznek. Ott akartak továbbtanulni, majd motorral bejárni Európát. Erre gyűjtöttek éppen pénzt különböző munkákkal. „Miatta kaptak erőt az emberek a tiltakozások folytatására. Mindig azt mondta, hogy egy nap büszkévé fogja tenni a szüleinket. Eljött ez a pillanat.” – mondta Snigdho.

Az Amnesty International elemezte a videókat, és azzal vádolta meg a rendőröket, hogy szándékosan lőttek Sayedre 12-es sörétes puskákkal egy „provokálatlan támadásban”, és elítélte a hatóságokat „jogellenes erőszak” alkalmazása miatt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés