ACNEWS

Belehalt a csípős bátorságpróbába egy 14 éves fiú

One Chip Challenge / Fotó: Shutterstock
One Chip Challenge / Fotó: Shutterstock
Egy tinédzser meghalt, miután egy bátorságpróba során megevett egy rendkívül fűszeres kukoricacsipszet.
Hirdetés
Ad image

A minap közzétett boncolási jegyzőkönyv szerint a Massachusetts állambeli Worcesterből származó 14 éves fiú „magas kapszaicin-koncentrációjú élelmiszer-anyag” fogyasztása következtében szívmegállásban halt meg. Ez a csípős anyag a chilipaprikában található.

Néhány nappal a tinédzser halála után a szupercsípős chips gyártója kivonta a terméket a forgalomból. A chips Carolina Reapert, a világ egyik legcsípősebb chilifajtáját tartalmazza. Ez a fajta paprika 2-2.2 millió SHU erősségű is lehet. Az SHU (Scoville heat unit) a kapszaicin mértékegysége. Összehasonlításképp az itthon népszerű hegyes erős paprika 1000-2500 SHU között mozog.

A chips csomagolásán egy lángoló vörös koponya látható. A hátoldalon figyelmeztetés van, hogy a chipset „gyermekek számára elérhetetlen helyen” kell tartani – írja a krone.at.

A boncolási jegyzőkönyv szerint a 14 éves fiú veleszületett kóros szívnagyobbodásban szenvedett, ami hozzájárulhatott a halálához.

A chipset olyan csomagokban árulták, amelyekben egyenként csak egy chipset tartalmaztak. A terméken a „One Chip Challenge” (kihívás egy chipsszel) felirat szerepelt. Az „One Chip Challenge” trenddé vált a fiatalok körében az online hálózatokon, többek közt Magyarországon is.

A Youtuberek közül, Fekete Laci (Magyarország legerősebb embere) fia, Fekete Miklós erőemelő bajnok, is kipróbálta korábban. Erről pedig videót is készített. A kihívás a videóban 12. perctől látható:

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés