ACNEWS

Rendőrautóra pisiltek az igazságügyi miniszter szülinapi vendégei – VIDEÓ

Manneken Pis Fotó: Pixabay
Manneken Pis Fotó: Pixabay
Hát ez is megtörténhet a Manneken Pis országában.
Hirdetés
Ad image

Brüsszelben egy pisibotrány kerül a címlapokra. Vincent Van Quickenborne belga igazságügyi miniszter csütörtökön még bocsánatkérésre is kényszerült.

„Sajnálom, hogy az 50. születésnapi partin a vendégek egy rendőrautóra vizeltek” – mondta a belga parlament igazságügyi bizottsága előtti meghallgatáson.

„Bocsánatot kérek az ország összes rendőrtől. A védelmemre kirendelt rendőrök személyes támadásként fogták fel az incidenst” – mondta ismerte el a liberális Van Quickenborne.

A tisztviselők virágot vittek a felesége ünnepségre, és köszönetképpen a kocsijára vizeltek. Néhány vendége háromszor is könnyített magán – derült ki.

Az igazságszolgáltatás három gyanúsított ellen folytat nyomozást köztisztviselők megsértése miatt. A politikus adta meg a neveket a nyomozóknak. Az augusztus 14-én történt incidensre azután derült fény, hogy Van Quickenborne lakóhelyén, az ország északnyugati részén fekvő Kortrijkban az ügyészség vizsgálatot indított.

A rendőrszakszervezetek az igazságügyi miniszter lemondását követelik. Hogy felmentse magát, Van Quickenborne közzétette saját térfigyelő kamerájának videóját. Ez azonban még nagyobb nyomás alá helyezte a minisztert. A felvételen ugyanis az látható, amin még a kora reggeli órákban a háza előtt olyan kézmozdulatot tesz, mintha ő is vizelne – írja a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés