ACNEWS

2024. September 22.   |   Móric napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Berágtak az oroszok Orbánra

Orbán Viktor / Fotó: Shuttestock
Orbán Viktor / Fotó: Shuttestock
„Orbán nem hajlandó megakadályozni Ukrajna uniós csatlakozását” – ez a cím jelent meg egy orosz oldalon. Aztán elszabadult a pokol.
Hirdetés
Ad image

Orbán Viktor magyar miniszterelnök bírálta az Ukrajna uniós csatlakozásáról szóló tárgyalásokat, de kijelentette, hogy nem fogja akadályozni a folyamatot.

„Magyarország nem ért egyet ezzel a csatlakozási folyamattal, de nem akadályozzuk, és támogatjuk a tárgyalások megkezdését” – idézik Orbán Viktort, aki szerint Ukrajna uniós csatlakozása politikailag motivált folyamat. Ennek ellenére figyelmeztetett: el kell gondolkodni azon, hogy milyen következményekkel jár, ha egy olyan országot vesznek fel, amely háborúban áll, és amelynek határai nincsenek meghatározva.

Az EU miniszteri szintű tanácsa a múlt héten hagyta jóvá június 25-i dátumot az Ukrajnával és Moldovával folytatandó csatlakozási tárgyalások megkezdésére, két évvel ezelőtt ezek a köztársaságok tagjelölti státuszt kaptak az EU-ban, és a tárgyalások hivatalos megkezdéséhez számos szigorú feltételt szabtak. Maga az EU is többször elismerte, hogy ez a döntés nagyrészt szimbolikus volt. Minderről a RIA Novosztyi orosz hírportál is beszámolt, azzal a címmel, hogy „Orbán nem hajlandó megakadályozni Ukrajna uniós csatlakozását”. Ugyan az oldal csak az alaphírt hozta, az orosz kommentelők iszonyú haragra gerjedtek.

„Húha, Orbán reszket…” írta az egyik hozzászóló, arra utalva, hogy valamiféleképpen megfélemlítették a miniszterelnököt.

„Nos, majd kiderül, hogy ki az igazi barát.(…) Majd megint pofon vágjuk őket. Ők lesznek a mi gyarmatunk. Ideje megvalósítani azt, amiről oly régóta beszélünk” – írta egy másik a hátborzongató kommentet.

„Orbán át akarta venni Kárpátalját, de Putyin nem ígért neki semmit, ezért alkut kötött azokkal, akik pénzt adnak neki. Ő nem a barátunk, és soha nem is volt az” – fejtegette egy orosz olvasó.

„Orbán egy baleset formájában kapott egy fekete selyemzsinórt. Most megijedt” – utalt egy kommentelő arra, hogy a miniszterelnök konvoja balesetet szenvedett Stuttgartban, ahol egy rendőr is meghalt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés