ACNEWS

Berlusconi holttestét kötelező elhamvasztani

Silvio Berlusconi Fotó: Youtube
Silvio Berlusconi Fotó: Youtube
Silvio Berlusconi nem szerette volna, hogy elhamvasszák. De azt se, hogy ne a saját villájának mauzóleumában nyugodjon... Így hát...
Hirdetés
Ad image

Silvio Berlusconi nem szerette volna, hogy elhamvasszák. De azt se, hogy ne a saját villájának mauzóleumában nyugodjon… Így hát…

A volt olasz miniszterelnök holttestét ma délután elhamvasztják, majd urnáját a villája területén lévő mauzóleumban helyezik el. Magánkertben ugyanis holttest nem temethető el.

Ahogy arról az AcNews is beszámolt, az egykori olasz miniszterelnök 86 éves korában krónikus leukémiában hunyt el. A hamvasztása ma délután lesz Alessandria város közelében, majd a villájában kialakított mauzóleumában fogják elhelyezni.

Berlusconi 1990-es évek elején Pietro Cascella olasz szobrászművészt bízta meg a kerti mauzóleum megépítésével. Az építkezés három évig tartott. A médiavállalkozó eredetileg családtagjai és legközelebbi barátai temetésére építtette a mauzóleumot. Csak később fedezte fel, hogy az olasz törvények csak köztemetőben engedélyezik a holttestek eltemetését. Hamvakat azonban mauzóleumban is lehet tartani.

Éppen ezért Berlusconi korábban elintézte a szülei és nővére exhumálását a milánói műemléktemetőben, hogy aztán elhamvaszthassák őket, és később velük nyugodhasson.

A mauzóleum egy fehér márványépület, földalatti ravatalozóval. Középen egy Berlusconi számára készült szarkofág áll. A falakat láncokat ábrázoló frízzel faragták ki, az összekötött gyűrűk a családi összetartozás szimbólumai. A mauzóleumban 36 temetkezési fülke található – írja a krone.at.

Olaszország szerdán ünnepélyes állami temetéssel búcsúzott Berlusconitól. A milánói székesegyházban 2300 ember gyűlt össze, köztük az expolitikus tágabb családjának tagjai, vendégek a politikából, az üzleti életből, a sportból és a televízióból. A székesegyházban és az előtte lévő téren 17 ezren vettek részt a gyászszertartáson.

Délután fél ötkor a holttestet szállító autó elhagyja a székesegyházat, hogy visszatérjen a Villa San Martinóba. A holttestet az Alessandria tartománybeli Valenziano Panta Rei krematóriumban hamvasztják el. A hamvakat így Pietro Cascella mauzóleumában, a villa parkjában őrzik majd, édesapja, édesanyja és nővére hamvai mellett.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés