ACNEWS

Berobban a kánikula hétvégére

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Igazi strandidő lesz.
Hirdetés
Ad image

A többórás napsütés mellett ismét 30 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet. Elszórtan záporok és zivatarok is kialakulhatnak. Pénteken országszerte sok napsütésre, általában csak kevés gomoly- és fátyolfelhőre van kilátás. A Nyugat-Dunántúlon erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és néhány zápor, zivatar nem kizárt. A délire, délnyugatira forduló szél néhol megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24-29 fok között alakul – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Szombaton általában napos időre kell számítani kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Főként északkeleten időszakosan megnövekedhet a felhőzet, és nagyobb eséllyel ott néhány zápor, zivatar is kialakulhat. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében lehet szélerősödés. A hajnali 10-17 fokról 26 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap a fátyolfelhőzet és az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett általában többórás napsütéssel lehet számolni. Elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az északira, északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 11 és 18, a maximum többnyire 24 és 30 fok között alakul.

(MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés