ACNEWS

Berúgja az ajtót a pokol: cafatokra tépi a vihar az országot

Pokoli idővel indul a szerda reggel Fotó: MTI
Pokoli idővel indul a szerda reggel Fotó: MTI
Riasztást adtak ki országszerte jégesőre, szélviharra, felhőszakadásra, de lesz majd, ahol ahol villámárvíz tombol.
Hirdetés
Ad image

Megőrül ma az időjárás, a szelíd indián nyarat elkergeti a hullámokban érkező pokoli vihar. Jelentős mennyiségű csapadékot hozó zivatarok csapnak le, amelyet jégeső és viharos széllökés kísérhet. Az ország számos vármegyéjében első- és másodfokú figyelmeztetés van érvényben a felhőszakadás és a zivatar veszélye miatt. A legmagasabb hőmérséklet 16 és 26 fok között alakul.

Keleten lesz a legdurvább

Az ország keleti országrészben – nem tévedés – akár 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat. Ehhez jégeső és 85 kilométeres sebességű széllökések társulhatnak. De a többi országrészben is jelentős mennyiségű csapadék eshet, amelyet jégeső és viharos széllökések kísérhetnek. A legmelegebb a keleti részeken lehet, itt kifejezetten heves zivatarokra kell készülni – idézte az Index az Időképet.

Országszerte riasztás van érvényben

Másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adott ki az eső miatt Pest és Bács-kiskun vármegyére. Az érintett területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat. Elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki eső, zivatar és felhőszakadás miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna vármegyére. Erős széllökések miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala vármegyékre.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés